Otvaranje poglavlja 19 do kraja decembra

Dodajte komentar

Državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Andrija Pejović saopštio je juče da bi Crna Gora trebalo da do kraja godine otvori pregovaračko poglavlje 19, koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje i dotiče živote svih građana.

On je, na sastanku pregovaračkih timova Crne Gore i Srbije koji je juče počeo u Podgorici, rekao da očekuje da se do kraja decembra otvori to poglavlje.

Zemlje članice EU, njih 11, dale su saglasnost, preostaje još da dobijemo tih 17. Tu predstoji dodatni posao. Vidjećemo što će biti završna mjerila i koji će to biti kriterijumi koji će biti obavezujući za Crnu Goru“, kazao je Pejović.

Ovo poglavlje je, kako je dodao, od životne važnosti za sve građane, a na akcionom planu se radilo skoro godinu.

Član pregovaračkog tima Srbije Zoran Stojiljković ocijenio je da Crna Gora i Srbija imaju jednu zajedničkiu stvar. “Prema svim istraživanjima javnog mnjenja, posljednjih deset ili 15 godina ključni problemi Srbije i Crne Gore su nezaposlenost, šanse mladih, siromaštvo i korupcija“, kazao je Stojiljković.

Sastanak pregovaračkih timova Crne Gore i Srbije za poglavlje 19 trajaće dva dana, s ciljem da predstavnici crnogorskih institucija kolegama iz Srbije predstave iskustvo iz vođenja pregovora u tom poglavlju.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *