Pregled štampe za 7. oktobar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Iz VDT nijesu dobili odgovor

Bivši radnici Kombinata aluminijuI ma koji mjesecima protestuju zbog neisplaćivanja otpremnina, nijesu juče iz Vrhovnog državnog tužilaštva dobili informacije o ishodu krivične prijave koju su podnijeli u prvoj polovini ove godine. Oni su prijavu podnijeli protiv premijera Mila Đukanovića, ministra ekonomije Vladimira Kavarića i bivšeg ministra finansija Radoja Žugića.

Zaustaviti pohlepu velikih korporacija

Savez sindikata i Unija slobodnih sindikata obilježiće danas 7, oktobar Dan dostojanstvenog rada. USS će organizovati pres konferenciju sa koje će uputiti poruku. Ovogodišnja parola Međunarodne konferencije sindikata je Zaustavimo korporativnu pohlepu.

Sve u korist premijera ofšor prijatelja

Predstavnici opozicije i vlasnika privatnog zemljišta u Buljarici ocijenili su da je početi posao valorizacije tog lokaliteta od starta u korist premijera Mila Đukanovića i njegovih ofšor prijatelja. Oni su poručili da nova vlada mora da zaokruži taj proces u skladu sa zakonskim procedurama.

Dnecne novine

Raste broj turista zbog jeftinih avio-letova

Hotel “Regent Porto Montenego” zabilježio je porast broja turista tokom ove godine zahvaljujući ‘low cost’ letovima sa eminentnih tržišta, ali i ostvario saradnju sa novim turističkim destinacijama, saopšteno je na konferenciji za novinare u ovom hotelu.

Promet 2,4 miliona eura

Ukupan promet na Montenegroberzi u septembru je iznosio 2,4 miliona eura, što je 22 odsto manje u odnosu na avgust. “U poređenju sa septembrom prošle godine, promet je veći 51 odsto”, navodi se u Biltenu.

Netačne informacije nanose štetu valorizaciji Buljarice

Senzacionalističko objavljivanje nepotpunih i neprovjerenih informacija u trenutku kada je prispjela ponuda renomiranog ponuđača na javni poziv za valorizaciju lokaliteta Buljarica, koji ispunjava stroge kvalifikacione uslove, može imati značajno negativan uticaj na ishod tenderskog postupka, smatraju u Tenderskoj komisiji.

Dan

Blažu koncesija na 30 godina

Vlada, čiji je predsjednik Milo Đukanović, donijela je odluku o davanju koncesije za izgradnju mini-hidroelektrane Bistrica u opštini Kolašin firmi BB hidro, čiji je suvlasnik njegov sin Blažo Đukanović.

Plasirali 392 miliona

Predstavnici Investicionorazvojnog fonda održali su prezentaciju finansijske podrške u Opštini Danilovgrad. IRF je, kako je navedeno u saopštenju, od osnivanja plasirao 392,3 miliona u privredu, dok je u 2016. finansirano 336 projekata u vrijednosti 82,3 miliona.

Sad je jasno zašto je sve tajno

Uslovi koje je ofšor kompanija CDC internešenl korporejšn (CDCIC) postavila Vladi su skandalozni, ocijenili su iz opozicije i nevladinog sektora i dodali da su te uslove unaprijed dogovorili sa Vladom i DPS-om. Oni su osudili sva dešavanja u vezi sa tenderom za Buljaricu i ukazali da prihvatanje manj-
kave ponude ofšor kompanije nekoliko dana pred izbore ukazuje na korupciju u tom poslu.

Pobjeda

Neće biti državnih garancija za Buljaricu

Iz Tenderske komisije za valorizaciju lokaliteta Buljarica saopšteno je juče da senzacionalističko objavljivanje nepotpunih i neprovjerenih informacija u momentu kada je stigla ponuda koja ispunjava stroge uslove može negativno uticati na ishod tenderskog postupka.

Postavljeno svih 26 vjetroelektrana

Na brdu Krnovo, nedaleko od Nikšića, završeno je postavljanje svih 26 vjetroelektrana. Projekat na Krnovu vrijedan je više od 140 miliona eura, a realizuju ga austrijska firma Ivicom Consulting i francuska kompanija Akuo energy.

U CG najveći, u Hrvatskoj najmanji rast ekonomije

Crna Gora će u ovoj godini, po procjenama MMF, imati najveći rast u regionu, Hrvatska najmanji, a Srbija je “u sredini”.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *