Goodyear predstavio automobilsku gumu budućnosti (video)

Dodajte komentar

Mnogo je različitih tehnologija u razvoju i samo je pitanje vremena kada će neka zaživjeti i postati trend, te tako promijeniti istoriju saobraćaja zauvijek. Korak bliže zbunjujućoj situacija odveo nas je i Goodyear koji je predstavio automobilsku gumu nove generacije.

Vjerovatno ne biste odmah mogli shvatiti da se zapravo radi o gumi za auto. Naime, novi pneumatik je okruglog oblika, a namijenjen je automobilima budućnosti. Velika kugla koje će zapravo levitirati ispod automobila trebala bi biti obogaćena raznim senzorima koji bi autonomne automobile upozoravali na opasnosti na cesti. Recimo , guma bi trebalo da razazna kakvo je stanje ceste, po kojoj se podlozi vozi, pada li kiša, itd.

Eagle-360 za sada je samo koncept koji nekako ne spada u trenutno okruženje automobilske industrije. Razvoj autonomnih vozila kreće se dosta polagano i teško je za vjerovati da će se neki proizvođač automobila sad još kockati s gumama budućnosti. To će se možda dogoditi kada lideri automobilske industrije uspiju zacementirati svoju poziciju na tržištu autonomnih automobila. Do tada, Goodyear ima još puno vremena da svoj koncept usavrši i uvali ga nekom od proizvođača.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *