Krucijalno pitanje koje bi trebalo da postavite na svakom intervjuu za posao

Dodajte komentar

Svaki intervju za posao prouzrokuje stres. Nije lako da odgovorite na sva ta pitanja baš kako treba ili da znate šta treba da uradite da biste se izdvojili od ostalih kandidata.

Vaš budući poslodavac i vi imate jednu zajedničku svrhu u intervjuu: da saznate da li možete da radite efektivno zajedno, uzimajući u obzir sve aspekte koje taj posao nudi.

Kako piše Business Insider, da biste sebi odgovorili na ovo pitanje, postoji jedna ključna stvar koju bi trebalo da saznate: “Ko može da uspije na ovoj poziciji?” Drugi način da preformulišete pitanje je: “Kako biste definisali uspjeh za ovu poziciju?”

Ovo pitanje daje vam „insajdersku informaciju“ o poziciji i o perspektivi o organizaciji onog ko vas intervjuiše, koju nećete naći na internetu ili naći u opisima posla.

Odgovor koji dobijete može da vam da neprocjenjive informacije:
– O posebnim vještinama koji posao iziskuje;
– O prioritetima na poslu – šta će biti potrebno da pružite i na šta da obratite pažnju;
– O strategiji koju ćete morati da usvojite da biste opstali na poslu i napredovali;
– O kulturi, radnoj etici, i stilu kompanije za koju ćete raditi.

Kada postavite ovo pitanje, vaš potencijalni budući šef vidjeće da uzimate posao za ozbiljno, jer želite da znate sve njegove detalje i nijanse. Vi ćete, zauzvrat, saznati koliko je jednostavno da komunicirate sa njim ili njom, i sa drugim potencijalnim kolegama, koji su na intervjuu.

Zapamtite: Vaš posao je mjesto gdje ćete provoditi većinu svog vremena, zato je važno da se tu osećate što je moguće prijatnije i srećnije.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *