Pregled štampe za 22. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dan

Za pola godine 2,9 miliona minusa

Preduzeće Luštica divelopment, koje upravlja projektom Luštica bej u opštini Tivat, završilo je drugi kvartal sa minusom od 2,918 miliona eura.

Otvorena tri sajma

U Budvi je juče otvoren 38. Sajam građevinarstva, 11. Sajam voda, vodovoda i sanitarne tehnologije i 4. Sajam energetike. Direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković je kazao da ovim triptihom otpočinje još jedna veoma uspješna sezona sajamskih manifestacija.

Plate kasne, preduzeće gase

Željezničko preduzeće Održavanje željezničkih voznih sredstava do kraja godine će se ugasiti a radnici te kompanije biće podijeljeni između dva preduzeća i to Željezničkog prevoza i Montekarga, saznaje “Dan”.

Kartica za aerodrome

Hipotekarna banka predstavila je prioriti pass, prepoznatljivu crno-zlatnu karticu koja omogućava da čekanje na aerodromima postane zadovoljstvo, a ne opterećenje, saopštili su iz te institucije.

Dnevne novine

Moramo produžiti sezonu i edukovati ugostitelje

Preduslov za otvaranje novih radnih mjesta u turizmu je razvoj Crne Gore kao cjelogodišnje turističke destinacije i edukacija ugostitelja koja bi im omogućila da na pravi način upakuju proizvod i ponude ga tržištu, smatra nosilac liste Socijaldemoktrata (SD) u Budvi Žarko Radulović.

Emitovanjem obveznicama će se popuniti rupe u budžetu

Država je prihodovala iznos od oko 50 miliona eura od digitalne dividende, što predstavlja iznos za oko 25 miliona eura veći nego što je planirano budžetom za 2016. godinu, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu finansija.

Elektronske prijave za porez

Poreski obveznici dužni su da od januara naredne godine godišnju prijavu poreza na dobit podnesu elektronskim putem, preko portala Poreske uprave (PU). Predstavnici te institucije pozvali su obveznike poreza na dobit da se na vrijeme informišu i blagovremeno pripreme za novi način poslovanja sa PU.

Vijesti

Trend tuži Radu i traži 287 hiljada

Otvoreni investicioni fond (OIF) Trend, kojim upravlja akcionarsko društvo Butterfly Finance iz Podgorice, tužio je kompaniju Bjelasica rada iz Bijelog Polja jer mu je na skupštini akcionara tog preduzeća u februaru ove godine ukinuto prioritetno pravo da učestvuje u dokapitalizciji Rade, već je nova emisija akcija prodata unaprijed poznatom kupcu.

Dobra najava gostiju iz Francuske

Tržište Francuske, kao visokorangirano po broju putovanja, smatra se vrlo značajnim emitivnim područjem, kako za Crnu Goru tako i za Hotelsku grupu u kojoj su gosti sa tog područja samo u prethodne četiri godine ostvarili preko 150 hiljada noćenja, saopšteno je iz Budvanske rivijere.

Centralnoj banci prijeti blokada

Iako je Vlada ovogodišnjim programom planirala da do kraja juna utvrdi predlog izmjena i dopuna Zakona o Centralnoj banci (CBCG) zasada nije poznato kada će izvršna vlast to uraditi. Kako mandat članovima Savjeta CBCG i guverneru ističe u naredna dva mjeseca, rad ove institucije može biti blokiran.

Od sjutra zakon o švajcarcima

Nova zakonska rješenja o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure počeće da se primjenjuju od sjutra kada zakon stupa na snagu.

Pobjeda

Dakićevci i dva leks specijalisa

Jučerašnji dan bio je još jedna potvrda da Podgorica napreduje u razvoju tranzicione subkulture protesta. Na razmaku od tridesetak metara, na potezu od Ministarstva finansija do Vlade, rasporedile su se tri grupe demonstranata.

Veliko interesovanje za beskamatne kredite

Nezaposleni visokoškolci pokazuju veliko interesovanje za beskamatne kredite Investiciono-razvojnog fonda u okviru specijalne linije “Možeš i ti saopšteno je juče prilikom prezentacije u Podgorici.

Prijatnije čekanje na aerodromima

Hipotekarna banka je juče saopštila da je prva na crnogorskom tržištu predstavila Priority pass crno-zlatno karticu koja olakšava čekanje na aerodromima.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *