Bayer: Čim su kupili Monsanto – profitna marža skočila

Dodajte komentar

Njemački poljoprivredno-hemijski koncern Bajer AG povećao je svoje prognoze u pogledu prihoda i profita, nakon potpisivanja ugovora o preuzimanju Monsanta.

Optimistični smo u pogledu srednjoročnog razvoja situacije za Bajer i postavili smo se u skladu sa ambicioznim ciljevima“, navodi se u saopštenju generalnog direktora njemačke kompanije Vernera Baumana, a prenosi agencija Frans pres.

Iz Bajera poručuju da će u odjeljenju za usjeve, u koje će biti integrisan Monsanto, povećati profitnu marginu na više od 30 odsto posle 2020. godine, a nove projekcije, kompanija opravdava “širokom paletom proizvoda” koju nude dvije kompanije.

Bajerovo odjeljenje za lijekove sada cilja godišnji rast prodaje od prosječnih šest odsto do kraja 2018. godine i povećanje profitne margine na između 32 i 34 odsto u odnosu na 30 odsto iz 2015. godine, navodi se u saopštenju kompanije.

Do kraja 2023. godine, planiramo da u prodaju pustimo najmanje 20 novih farmaceutskih proizvoda“, navodi se u saopštenju generalnog direktora.

Ugovor o preuzimanju Monsanta, u vrijednosti od 58,8 milijardi eura, najveći je u istoriji za jednu njemačku kompaniju i doprinijeće kreiranju giganta u sektoru agrobiznisa, navodi AFP.

Spajanje dvije kompanije tek treba da odobre akcionari Monsanta i da dobije “zeleno svijelo” regulatornih organa u Evropi i u SAD.

Sinteza

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *