Rusi pokrenuli besplatan servis za krađu lozinki

Dodajte komentar

Besplatan servis namijenjen je online kriminalcima koji pokušavaju da dođu do korisničkih imena i lozinki brojnih servisa.

Omiljena meta online kriminalaca su korisnička imena i lozinke brojnih servisa, podaci o bankovnim karticama i slični podaci koje mogu sami da iskoriste ili ih prodaju na crnom tržištu i na njima da zarade dobar novac.

Iz kompanije Fortinet upozoravaju kako je u Rusiji pokrenut besplatan servis koji kriminalcima pomaže u postavljanju lažnih stranica i krađi korisničkih imena i lozinki i da se u više od godinu dana koliko “posluje” 60 hiljada korisnika putem njega dokopalo skoro 700 hiljada lozinki, a s obzirom na ovako veliki interes, kriminalcima je na raspolaganju i korisnička podrška tako da putem chata mogu dobiti odgovor na sva pitanja.

Servis Fake-Game potpuno besplatno pomaže kriminalcima u postavljanju lažnih veb stranica tako da oni samo treba da “nagovore“ korisnike da posjete takve lažne stranice i na njima ostave podatke pa će ih servis obavijestiti svaki put kada neko ostavi podatke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *