Pregled štampe za 20. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

Kapovci najavili nove blokade saobraćajnica

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP) na deset minuta su juče blokirali saobraćajnicu na izlazu iz Podgorice, nakon čega ih je policija mirnim putem sklonila sa ulice.

Azmont banka je sada Nova banka

Azmont banka Podgorica promijenila je ime u Nova banka, objavljeno je na sajtu Montenegroberze. Azmont banka, koja je u vlasništvu kompanije Azmont Invetments, zvanično je počela da radi sredinom juna. Ova banka ima ukupnu kapitalnu vrijednost odll,98 miliona eura, a njeno sjedište je u Podgorici.

Crna Gora je mala ali stabilna država čiji potencijal su prepoznali veliki investitori

Dolaskom prestižnog hotelskog brenda Hilton, Crna Gora je dobila nov kvalitet hotelske ponude i ovim hotelom ćemo sasvim sigurno privući i nova ciljna tržišta, kazala je DN direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić.

Dan

Prije izbora nema plata

Radnici bjelopoljske fabrike “Bjelasica Rada protestovali sujuče ispred sjedišta Eurofonda u Podgorici, ali ni to im nije pomoglo u namirenju dugova. Predsjednica sindikata Ljiljana Raković sastala se sa direktorom Eurofonda Boišom Šotrom, ali nakon pola sata razgovora nijesu došli do dogovora.

Dometi elektronske uprave

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije u okviru ovogodišnjeg Infofesta organizuje regionalni panel na temu “Digitalno društvo i operativni dometi elektronske uprave. Panel će biti organizovan u utorak, 27. septembra, u 13:35 časova, u staklenoj sali budvanskog hotela Avala.

Preporuke za naplatu duga

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda boravili su u radnoj posjeti Poreskoj upravi i to u sklopu dogovorene podrške u jačanju administrativnih kapaciteta PU.

Vijesti

O BDP-u i dugu 30. septembra

Zavod za statistiku Monstat, će u skladu sa svojim kalendarom, konačne podatke o iznosu bruto domaćeg proizvoda za 2015. godinu objaviti 30. septembra, saopšteno je Vijestima iz ove institucije povodom spekulacija da će odložiti saopštavanje ovih podataka kako se pred izbore ne bi saznalo da javni dug iznosi 65 odsto BDP-a i da je Crna Gora postala visokozadužena država.

Dijamantima još ni traga

Rasprava po tužbi Albone u stečaju, u Privrednom sudu, protiv većinskog vlasnika Davita Arutuniana kojom se od njega traži da vrati 26 nebrušenih dijamanata juče je ponovo odložena. Sutkinja Dijana Raičković naknadno će zakazati novo ročište.

Uskladiti zarade u opštinama

Skupština će danas na vanrednom zasjedanju odlučiti o izmjenama Zakona o zaradama u javnom sektoru čiji je cilj da se riješe problemi koje opštine i njihova preduzeća imaju zbog toga što ne mogu da primijene rješenja iz tog akta.

Pobjeda

Osnovati državnu banku, uvesti progresivne poreze

Socijaldemokrate, koje predvodi Ivan Brajović, u programu kojije objavljen prije tri dana zalažu se za promjenu modela rasta, osnivanje državne razvojne banke, smanjenje poreza, progresivno oporezivanje, veću naplatu poreskog duga, vraćanje javnog duga na optimalni nivo, zadržavanje većinskog državnog vlasništva u energetskim kompanijama…

Za trgovinu od 10 eura dva eura dopune

Telekom i kompanija ,,Voli uvode nove povoljnosti za sve korisnike Volim pripejd paketa. Od sada, korisnici imaju pravo na besplatnih dva eura dopune Volim pripejd računa, za svaku kupovinu u vrijednosti od 10 eura koja je ostvarena u ,,Voli” marketima.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *