Pregled štampe za 19 septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

Najugroženijima ćemo pomoći da vrate kredite

Predsjednik Vlade i lider DPS Milo Đukanović kazao je u intervjuu TV Nikšić da će fokus u narednom četvorogodišnjem periodu biti stavljen na pomoći mladima da razviju sopstveni biznis, socijalno ugroženim da osiguraju egzistenciju i prezaduženima koji su zbog krize i gubitka posla bili prinuđeni da se zadužuju kod banaka da lakše otplate kredite.

Kapovci danas blokiraju saobraćajnicu na zlatici

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP), koji zahtijevaju isplatu otpremnina, blokiraće danas saobraćajnicu na izlazu iz Podgorice na Zlatici. Blokada na pješačkom prelazu kod stadiona fudbalskog kluba Kom na Zlatici će, prema najavama predstavnika radnika Nikole Rakovića, trajati od 11 sati do 12 sati.

Novi impuls razvoju biznisa i otvaranju radnih mjesta

Prvi inovaciono preduzetnički centar u Crnoj Gori Tehnopolis, namijenjen malim i srednjim preduzećima, zvanično je otvoren u subotu u Nikšiću. Rekonstruisana zgrada nekadašnjeg Doma vojske pretvorena je u prostor za razvoj preduzetničkih projekata, koji će, prema tvrdnjama nadležnih, postati ključna tačka preduzetništva, ne samo u gradu pod Trebjesom, već u cijeloj državi.

Dan

Konjević podržava poresku policiju

Odluku o formiranju poreske policije podržaće Ministarstvo finansija, kazao je šef tog resora Raško Konjević. Odluku o formiranju poreske policije donijeće direktor Poreske uprave, a ja ću poštovati njegovo opredjeljenje i viziju kako Poreska uprava treba da izgleda, rekao je Konjević za RTCG.

DPS-u ne odgovara istraga u Duvanskom

Udruženje manjinskih akcionara Duvanskog kombinata osudilo je postupak vladajuće koalicije i Pozitivne, koje su u Skupštini odbile raspravu o izvještaju Anketnog odbora o utvrđivanju činjenica i informacija u vezi sa zaštitom državnih interesa u postupku prodaje imovine podgoričke fabrike.

Vijesti

Sud sporij jer ima 200 tužilaca

Sudski postupak po tužbi koju su građani podnijeli protiv Adiko banke zbog kredita odboravanih sa valutnom klauzulom vezanom za švajcarski franak traje dugo jer je to složeni predmet u kome učestvuje veliki broj tužilaca.

Ušteda vremena a često i novca

Sve više građana račune za struju, telefon, vodu, kablovsku televiziju i slične usluge plaća umjesto na šalteru putem internet naloga (e-banking) kod svoje banke.

Optužni predlog protv 125 građana

Zbog gradnje objekata bez građevinske dozvole prošle godine je tužilaštvu prijavljeno 214 osoba, dok je sa neriješenih 77 prijava iz prethodno perioda, u radu tužilaštva po tom osnovu bilo 291 osoba..

Pobjeda

I preduzeća se zadužuju kod kamataša

Bankarski ombudsman dr Halil Kalač kaže da se mora naći način za povećanje kreditne aktivnosti bankarskog sektora, bez obzira što je to složen proces, jer nerijetko mala i srednja preduzeća posežu za zaduživanjem na crnom tržištu novca.

Kapovci danas blokiraju izlaz na Zlatici

Bivši radnici Kombinata aluminijuma, koji zahtijevaju isplatu otpremnina, blokiraće danas saobraćajnicu na izlazu iz Podgorice na Zlatici. Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković kazao je agenciji Mina biznis da će blokada kod stadiona fudbalskog kluba Kom na Zlatici, odnosno na pješačkom prelazu, trajati od 11 do 12 sati.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *