Pregled štampe za 17. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

Izmjene Zakona o igrama na sreću bez podrške

Crnogorski poslanici u petak nijesu usvojili dnevni red vanredne sjednice na kojoj je trebalo da se raspravlja o Predlogu izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću.

Netačnim interpretacijama nastoje da dobiju podršku

Pošto je izostala podrška građana Crne Gore protivnicima svih energetskih projekata u našoj državi, lobisti sada pokušavaju na sve načine, pa i netačnom interpetacijom, da dobiju podršku međunarodnih institucija, kazali su u Ministarstvu ekonomije, reagujući na navode NVO Green home.

Vijesti

Ulcinjska nije postala vlasnik Ade

Uprava za nekretnine odbila je zatjev HTP Ulcinjska rivijera za upisom prava svojine nad zemljištem na Adi Bojani, potvrđeno je juče “Vijestima iz nekoliko izvora.

Brković im dužan 42 plate

Ispred zatvorene kapije drvoprerađivačkog preduzeća Vektra nord, juče se okupilo desetak, od ukupno 27 radnika, zahtijevajući da državne institucije hitno rješe njihov problema jer im vlasnik firme Dragan Brkovića duguje plate, poreze i doprinose za 42 mjeseca, a na odmoru su od jula prošle godine.

Dužnici na rate platišama popust

Ministarstvo finansija pripremilo je Nacrt zakona o mjerama poreske podrške čiji je cilj rješavanje pitanja poreskog duga i stimulacija redovnih poreskih obveznika.

Pobjeda

Konjević najavio da će Lazovica prijaviti Katniću ako preusmjeri 100 miliona

Ministar finansija Raško Konjević juče je kazao da će odmah obavijestiti specijalnog tužioca ukoliko se pokuša preusmjeriti 100 miliona eura sa kapitalnog budžeta u potrošnju za socijalne naknade, što je, kako su medijijavili, prije dva dana najavio potpredsjednik Vlade Vujica Lazović.

Ponudiće reprogram poreskog duga na 60 rata

Nacrtom zakona o mjerama poreske podrške, koji je pripremilo Ministarstvo finansija, koji je juče predstavio ministar Raško Konjević predviđen je reprogram poreskog duga na 60 rata, uz otpis kamata i troškova postupka. Za uredne platiše predviđeni su stimulansi.Zakon će biti leks specijalis, rađen po konceptu Estonije koji će samo tretirati oblast rješavanja pitanja poreskog duga. Veoma brzo biće na javnoj raspravi a nakon usvajanja biće raspisan oglas za odobravanje reprograma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *