Apple predstavlja iPhone 7, ali stručnjaci savjetuju da ga preskočite

Dodajte komentar

Globalno predstavljanje pametnog telefona iPhone 7 očekuje se u srijedu u San Franciscu, međutim mnogi potrošači i investitori već su se odlučili da sačekaju iduću Appleovu verziju to popularnog uređaja, koja se očekuje 2017., u nadi da će donijeti značajnija poboljšanja.

Blogeri i analitičari očekuju da će Apple, najvrjednija svjetska javno izlistana kompanija na lansiranju svojih proizvoda predstaviti iPhone bez ulaza za slušalice, utirući tako put za bežične slušalice, s tipkom za vraćanje na početni ekran osjetljivom na dodir koja vibrira, kamerom s dva sočiva i drugim dodatnim poboljšanjima.

Apple obično svom glavnom proizvodu, kojim ostvaruje više od polovine prihoda, mijenja izgled svake druge godine, a posljednji veliki redizajn bio je iPhone 6 u 2014. godini.

Skromna poboljšanja ukazuju na to da bi sada ciklus promjene izgleda mogao trajati tri godine. “Izgleda da je ove godine zadržan raniji dizajn dijelom i to to što rade na većim promjenama za sljedeću godinu“, smatra analitičar Jan Dawson iz kompanije Jackdaw Research.

Prodaja iPhonea pala je u ovoj godini dva tromjesečja zaredom, što je prvi pad u istoriji tog uređaja. Uz mnoge potrošače koji su kupili iPhone 6 i 6 plus zbog nadogradnje, Apple bi mogao + za model 7 zabilježiti jednocifreni rast prodaje, rekao je Dawson.

Neke tehnološke stranice savjetuju korisnicima da odlože kupovinu novog modela do sljedeće godine, kada se očekuje očekuje nova verzija i kada će se obilježiti 10-godišnjica iPhonea. Analitičari ističu da bi iPhone 8 smogao imati veći ekran i tipku za vraćanje na početni ekran koja je integrirana u isti.

Poslovni.hr

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *