Kapovci danas blokiraju magistralu na Zabjelu

Dodajte komentar
Sa jednog od ranijih okupljanja

Penzioneri Kombinata aluminijuma blokiraće magistralu kod kružnog toka na Zabjelu danas u podne, jer Vlada na jučerašnjoj sjednici nije razmatrala predlog o isplati otpremnina koje čekaju već mjesecima.

Bivši radnici KAP-a ogorčeni su, jer je njihova agonija produžena, a kako poručuju, glavni krivac za takvo stanje je premijer Milo Đukanović.

Prema riječima predstavnika penzionera Zorana Vukotića, oni se osjećaju iznevjereni po ko zna koji put. Vukotić poručuje da ih je, bez obzira na sve, iznenadilo kako članovi Vlade mogu da dozvole da građani ove države, još u tim godinama, gladuju i da ih ostave na ulici.

Bitno je da građani znaju da nijesmo mi krivi što je blokirana saobraćajnica, za to je kriv premijer Đukanović, koji nas je doveo u ovakvu situaciju. Zaista se nijesmo nadali da će sve biti bitnije od nas, od penzionera koji traže samo ono što ih po zakonu sleduje. Tokom cijelog jučerašnjeg dana smo bili u neizvjesnosti, da li će se razmatrati predlog o isplati otpremnina, svaki čas smo dobijali različite informacije da bismo na kraju dobili onu koje smo se najviše plašili. To je nečuveno, poručio je Vukotić.

On podsjeća da su proteste obustavili nakon što je grupa poslanika podnijela inicijativu da se o njihovom problemu raspravlja na narednoj sjednici Vlade.

Međutim, to se nije desilo. Ovakav postupak nam je pokazao da se Vlada samo šali sa nama, da nam mažu oči, da nas zamajavaju. Zato ćemo i blokirati saobraćaj. Činjenica je da mi to nijesmo željeli, niti se tome nadali, ali ovako je ispalo, ne našom krivicom. Mi smo cijele nedjelje upozoravali na blokadu saobraćaja, ali očigledno nikome to nije bilo bitno, poručio je Vukotić.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *