Kompanije Donalda Trumpa zadužene 650 miliona dolara

Dodajte komentar

Kompanije Donalda Trumpa zadužile su se najmanje 650 miliona dolara, ili dvostruko više od svote koju je obzanio republikanski kandidat u sklopu svoje kampanje za predsjednika Sjedinjenih Država, piše The New York Times.

Američki dnevni list pozvao je istraživački institut specijalizovan za nekretnine da prikupi podatke o vlasništvima poslovnog magnata, a posebno njegovih poslovnih nekretnina i golf terena.

Osim 650 miliona duga, veliki dio bogatstva Donalda Trumpa zavisi od tri sporazuma s partnerima koji su uzeli zajmove od ukupno 2 milijarde dolara.

Ne budu li ti zajmovi vraćeni, Trump za to neće biti odgovoran, ali će pasti vrijednost njegovih ulaganja, tvrdi NYT.

Među povjeriocima Trumpovog carstva je jedna od vodećih banaka Kine, zemlje koju taj kandidat redovno predstavlja kao trgovinskog neprijatelja, kao i Goldman Sachs, poslovna banka koju Trump optužuje da je favorizirala njegovu protivnicu Hillary Clinton.

Milijarder voli da insistira na svojoj poslovnoj uspješnosti i to prikazuje kao garanciju da je upravo zbog toga on prava osoba koja će voditi Sjedinjene Države. Trump tvrdi da posjeduje 10 milijardi dolara, no taj iznos osporavaju brojni stručnjaci. Trump i dalje odbija da objavi svoju prijavu prihoda ili dopustiti m+nezavisnu reviziju svog poslovanja.

Manager

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *