Mijović dao ostavku u bordu EPCG i CEDIS

Dodajte komentar

Član Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) i Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Dejan Mijović podnio je juče ostavku na te funkcije, zbog, kako je naveo, opstrukcije i kršenja Sporazuma o slobodnim i fer izborima.

Mijović je kao koordinator Građanskog pokreta URA za ekonomsku politiku obavljao ove funkcije po leks specijalisu. On je pozvao specijalnog državnog tužioca da se zainteresuje za domen poslovanja EPCG i CEDISa koji mu, kako je kazao, nije bio dostupan kao ovlašćenom predstavniku opozicije.

Onemogućavanje pristupa informacijama o desetinama miliona eura potrošene, a nenaplaćene struje za koje niko nije dosad odgovarao navodi na zaključak da se možda skrivaju ozbiljne zloupotrebe“, saopštio je Mijović.

On je istakao da javnost još nije dobila odgovor premijera Mila Đukanovića i vrha DPS na ključna pitanja, koja su predstavnici opozicije postavili u prethodna dva mjeseca kontrole Vlade i partijskih službenika.

Ključno pitanje se odnosi na to zašto je italijanskom partneru A2A omogućena prodaja 41,7 odsto akcija u EPCG bilo kome, pa čak i nereferentnoj ofšor kompaniji nepoznatih vlasnika“, naveo je Mijović u saopštenju.

Reagujući na Mijovićeve tvrdnje, iz Ministarstva ekonomije su saopštili da Vladi, kao akcionaru u EPCG, nije poznato da je A2A prodala svoje akcije u kompaniji, niti je takva mogućnost u najavi.

Tvrdnja Mijovića da je ostavljena mogućnost A2A da proda svoje akcije “bilo kome”, postoji jedino u scenariju koje zagovora upravo Mijović, a to je u slučaju da se ne potpiše akcionarski ugovor sa A2A. Država je, kao što je javnosti poznato, upravo novim akcionarskim ugovorom definisala pravo preče kupovine” kazali su u Ministarstvu.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *