Najbolji evropski pametni telefon po izboru potrošača (video)

Dodajte komentar

Pametni telefon Huawei P9, najnoviji flagship uređaj vodećeg globalnog proizvođača komunikacionih uređaja Huaweia, izabran je za najbolji evropski pametni telefon po izboru potrošača u sezoni 2016./2017.

Huawei P9 dizajniran je s ciljem podizanja kvaliteta fotografisanja pametnim telefonom na potpuno novi nivo. To je glavni razlog zašto je Huawei P9 prvi pametni telefon koji je nastao u saradnji s kultnim brendom za fotografe, njemačkim Leica Camera.

Rezultat zajedničkog rada Huaweia i Leice kamera je s dva sočiva koja je unijela revoluciju u fotografisanje mobilnim telefonima, s obzirom da se mogućnostima korištenja i kvalitetom fotografija posve približila profesionalnim DSLR uređajima. Takva je kamera otvorila potpuno nove mogućnosti bilježenja vrlo čistih i životnih fotografija, čak i u uslovima slabijeg osvjetljenja. S obzirom da je jedno sočivo zadužena za fotografiju u boji, dok drugo bilježi crno bijele fotografije, korisnik ima mogućnost izbora fotografije nevjerovatne koloristike odnosno visoko kvalitetne autentične crno bijele fotografije.

https://youtu.be/EwY-UCt-6OY

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *