Sindikalci Instituta “Dr Simo Milošević” sumnjaju da menadžment planira stečaj

Dodajte komentar

Predstavnici sindikalne organizacije Instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu, koja broji 650 zaposlenih i 100 sezonski angažovanih radnika, advokati Jovan Samardžić i Boris Vujović, sastali su se juče sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Miloradom Vujovićem.

Advokati su informisali Vujovića da su predstavnici sindikata, nakon razgovora sa predstavnicima menadžmenta zabrinuti za budućnost zdravstvene institucije.

Ukazano je na loš status zaposlenih kojima 20 godina nijesu povećavana primanja u skladu sa granskim kolektivnim ugovorom, a iskazana je i sumnja da menadžment ne vodi poslove u interesu Instituta, već da preduzete aktivnosti vode ka potpunom urušavanju poslovanja i ne čine ga atraktivnim za potencijalnog investitora, saopšteno je iz kabineta Vujovića.

Popunjenost kapaciteta na godišnjem nivou je, kako je navedeno, između 32 i 37 odsto, iako se zna da se samo od Fonda PIO obezbjeđuje 110.000 hiljada posjeta koje idu i do 55 odsto popunjenosti kapaciteta. To ukazuje, kako je navedeno, na skrivenu namjeru menadženta da pod izgovorom izmirenja ranijih dugovanja, želi da na mala vrata uvede u stečaj jedan od najznačajnih zdravstvenih objekata u Crnoj Gori.

Potvrdu tih navoda ilustruje činjenica da potraživanja Instituta u periodu od 2013. do 2016. nijesu uredno prikazana i da Državna revizorska institucija nije do sada bila u mogućnosti da obavi analizu poslovanja ove zdravstvene institucije, navedeno je u saopštenju.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *