Ovo su trenutno najekskluzivniji modeli mobilnih telefona (foto, video)

Dodajte komentar

Najnoviji modeli iPhonea ili Samsungovih Galaxy odlični su telefoni, ali što ako ne želite biti isti kao i milioni njihovih vlasnika?

Šta ako baš želite da budete jedinstveni?

Ovo su neki od najskupljih telefona koje možete kupiti već sada, naravno pod uslovom da imate viška novca. A ako ste baš jako veliki fan Appleovih proizvoda, nažalost, svi ovi telefoni vrte Googleov operativni sistem pa ćete se morati time zadovoljiti.

Ako baš jako volite telefone s najboljom kamerom, najbržim procesorom ili najviše memorije, nećete biti previše očarani ponudom.

Mobiado Grand Touch em Marble

Sviđa vam se mramor ili granit? Ne patite previše zbog rezolucije kamere i 16 gigabajta prostora za čuvanje je sasvim dovoljno? Imate nekih 4 do 5 hiljada eura viška? Mobiado Grand Touch em savršen je telefon za vas. Kanadska kompanija  Mobiado izrađivala je prerade Nokijinih telefona, a Grand Touch prvi je njihov ulazak u smartphone vode. Odlučite li pak da granit ili mramor čini telefon preteškim, imate nekoliko drvenih opcija za izradu. U ponudi su još i telefoni od kvrgavog drveta, egzotičnog drveta cocobola iz Južne Amerike, a možete zatražiti i telefon od abonosa, hiljadama godina starog drva izvučenog iz rijeka.

Lamborghini Tonino Tauri 88

Zamislite situaciju; ulazite u svoj Lamborghini i zazvoni vam telefon i to uobičajenim zvukom iPhonea. Kakva sramota. Pa svaki tinejdžer ima iPhone.

Želite li da spriječite takvu sramotu? Lamorghini će vam uzeti nešto manje od 5 hiljada eura i dati Tonino Tauri 88. Naoružan relativno novim Snapdragon 801 procesorom, 20 megapikselnom kamerom i 64 gigabajta prostora za pohranu, Tonino Tauri 88 već ulazi u segment više klase telefona. Samo 1947 telefona je proizvedeno, a svaki je presvučen kožom i napravljen od čelika. U ponudi je crna i zlatna boja čelika te nekoliko boja dekorativne kože.

Solarin

16.000 dolara bez PDV-a za telefon s 5,5 inčnim ekranom i 24 MP kamerom ne zvuči baš privlačno? A šta ako je taj telefon izrađen od bijele kože uz ukrasne crne dijamante? Solarin je posljednje čudo tehnike izraelskog proizvođača Sirin labs opremljen i vrhunskom sigurnosti. Naime, VIP prekidač ugasiće gotovo sve funkcije telefona kako bi spriječili mogućnosti prisluškivanja.

Vertu New Signature Touch

Vertuovi telefoni godinama su na glasu kao vrhunac luksuza i to s razlogom. REcimo, jedna od standardnih funkcija je concierge tipka. Pritiskom na tu tipku telefon upućuje poziv pravom središtu za podršku. Dostupni su 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji i spremni da odgovore na svaki vaš prohtjev. Trebaju vam karte za neki događaj u Milanu? Tu je concierge. Treba vam prevoz helikopterom do St Tropeza? To je concierge.

Vertu je nekad bio u vlasništvu finske Nokije, ali kako su Finci propali, prodali su kompaniju britanskim investitorima. Odlučite li se na kupovinu svijetlo plavog Vertua izrađenog od teleće kože, spremite se da date preko 20.000 eura.

Goldvish Eclipse

gold

Crna koža aligatora, dijamanti, čelik, ručni rad, sve to diže cijenu najskupljeg telefona trenutno na tržištu. Eclipse švajcarskog proizvođača Goldvish ručno je rađen, a dijamanti na najskupljoj verziji dižu joj cijenu na 36.000 dolara.

Express

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *