Kad će Rokšpred otvoriti hotel?

Dodajte komentar

Kabinet potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića tražio je od Savjeta za privatizaciju informacije o statusu hotela Galeb u Ulciju.

Savjetnik potpredsjednika Vlade Zarija Pejović podsjetio je da je taj nekad elitni hotel trebalo da počne da radi 2009. godine.

Naknadno je aneksom ugovora predviđeno da hotel počne sa radom avgusta 2016. godine. Nameće se pitanje zašto nisu realizovane zaštitne klauzule, a hotel ponovo uknjižen na prodavca. Pitanje koje smo Savjetu za privatizaciju postavili je koji je trenutni status ugovora i da li se obaveze koje je postavila firma Rolcšped izvršavaju“, kazao je Vijestima Pejović.

Rokšped je kupio Galeb, sa pripadajućim zemljištem, 5. septembra 2006. godine za 5,75 miliona eura. Osnovnim ugovorom kupac se obavezao da u hotel uloži 15,4 miliona eura i da on ima pet zvjezdica. Prema ugovoru, prva investiciona godina trebalo je da počne u januaru 2007, a novi Galeb je prve goste trebalo da dočeka početkom 2009.

Ulcinjska rivijera i Rokšped su u junu 2008. potpisali aneks ugovora, ali ni rokovi iz tog akta, koji su produženi za dvije i po godine, nijesu poštovani.

(Cijeli tekst u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *