5 sajtova za usavršavanje gramatike engleskog jezika

Dodajte komentar

 

Najpoznatiji dio svakog jezika. Ne toliko omiljen, ali neophodan. Vrlo je moguće da na pomisao na njega zakolutate očima ili se prisjetite nekih negativnih iskustava vezanih za to.

Možda vam i dalje predstavlja kamen spoticanja na putu ka tečnoj upotrebi stranog jezika, a možda ste savladali sve segmente, pa vam je postalo dosadno.

Ovo su sajtovi za usavršavanje gramatike engleskog jezika.

Grammar instructions with attitude njihov je glavni slogan. Vrlo jednostavna struktura sajta omogućava vam preglednost i laku navigaciju. Deo Daily Grammar Workout pruža vam opciju da svakodnevno uradite kviz i provjerite znanje iz najvažnijih gramatičkih jedinica. Ovu opciju možete pratiti i na društvenim mrežama Twitter-u i Facebook-u.

Lekcije su kratke i pregledne i čine ovaj sajt vrlo dobrim alatom za podsjećanje zaboravljenih dijelova iz gramatike. Mana je nedostatak interaktivnosti, međutim za 5 minuta dnevno, pored nekih interaktivnih vježbi, ovaj sajt može da bude vrlo korisna teorijska podrška.

Ugledna i prestižna institucija u obrazovanju nudi upravo takvu platformu za učenje gramatike. Vrlo pregledno, jasno i koncizno, sa dosta interaktivnih vježbi i mogućnosti za vježbanje gramatičkih jedinica. Sigurna sam da će vam se svidjeti i da ćete dosta vremena provesti istražujući sve mogućnosti.

Izaberite jedan od tri kursa koji obuhvataju mnoštvo gramatičkih jedinica prilagođenih nivoima basic, intermediate i advanced. Preporučujem dio Spoken Grammar koji se bavi funkcionalnom gramatikom, odnosno onom koju čujete u svakodnevnom govoru. Izostavljanje nekih dijelova rečenice i kolokvijalne strukture vrlo često odskaču od propisanih gramatičkih pravila.

English Page nudi odlične vježbe za glagolska vremena u engleskom. Vrlo su interaktivne, sa instant fidbekom i mogućnošću da provjerite svoje odgovore i u teoriji, jer stranica pruža i gramatička objašnjenja sa primjerima. Svi znamo koliko nam glagolska vremena u engleskom ponekad zadaju glavobolju, pa je ovo jedan od načina da se njihova upotreba usavrši, uz svakodnevan rad.

Gramatika je neophodna da bi se postigla tačnost jezika i da bi se struktura jezika što brže savladala. To je temelj na kome se sve kasnije nadograđuje.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *