4 pokazatelja da ste spremni za promjenu

Dodajte komentar

Svi volimo sigurnost. Istraživanja su pokazala da naš mozak voli da zna šta može da očekuje i često smo skloni da odaberemo manje poželjnu opciju samo zato što nam se čini poznata.

Dakle, kako da znate kada je vrijeme da napustite sigurnost? Kada je vrijeme za promenu? Veoma često baš onda kada se osjećate loše i kao da nemate gdje da odete. Stručnjak sajta ’Success’ navodi da su ovo najčešće znakovi da ste spremni da napravite promjenu u svom životu. Bilo da je riječ o prelasku na u preduzetništvo ili završavanju duge, mučne veze.

Nelagodnost

Nelagodnost je moća emocija. Umjesto da od nje bježite, zapitajte se zašto je ona ovdje. Veoma je vjerovatno da ćete naučiti nešto novo o sebi kada se nalazite u neprijatnoj situaciji. A to su savršeni uslovi za rast i napredak. Uvjek želimo da nelagodnost što prije nestane. Umjesto toga treba da pokušate da je iskoristite. Neka to bude polazna tačka i izvor energije za nešto novo. Shvatite to kao test za nešto o čemu nikada niste sanjali.

Mijenjaju vam se prioriteti

Mnoge odluke koje smo donosili u životu bile su dobre za taj određeni trenutak, ali vremena i okolnosti se mijenjaju stoga bi trebalo i naše odluke. Ono što vam je nekad pričinjavalo zadovoljstvo i sreću ne čini vam to sada. Da li je to zato što se vaš sistem vrijednosti promijenio? Ili želite nešto više? U jednom trenutku shvatićete da ste na nekom mjestu, poslovnoj poziciji, dali svoj maksimum i da ste spremni za nove izazove, da se radujete budućim avanturama i građenju karijere na primjer.

Stari odgovori više ’ne pale’

Imate osjećaj kao da udarate glavom o zid. Sve ono što je nekada dobro funkcionisalo više ne radi. Kada ono što vas je nekada ispunjavalo više ne puni prazninu u vama javlja se određena frustracija. Umjesto da to doživite kao neuspjeh, gledajte na to kao na dobru šansu za promjenu. Naučite nešto novo, probajte novu strategiju i povežite se sa drugima. Mijenjajte se i adaptirajte u ovakvim situacijama.

Nemate gdje da primijenite nove ideje

Često za najbolje ideje treba vremena. Istraživanja su pokazala da veliki umovi ne dolaze do genijalnih ideja na prvu loptu niti u posljednjih pet minuta. Oni su u sredini i puštaju ideje da se razvijaju i polako prelaze u akciju. Ne treba da budete frustrirani ukoliko vaše ideje ne mogu trenutno da se primijene. Radite na njima i brižljivo ih čuvajte čekajući njihov trenutak.

U svakom slučaju vodite računa da odluke ne donosite kada ste veoma emotivni, kao kada je u pitanju razvod, promjena posla ili porodični gubitak. Tada ćete najvjerovatnije raditi trenutnim osjećanjima. Vaša velika promjena treba da bude dobro isplanirana smirenim mislima.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *