Video igrica srušila rekord tokijske berze star 23 godine

Dodajte komentar

Nevjerovatna scena obilježila je trgovanje na Tokijskoj berzi, pošto je akcija proizvođača konzola Nintendo uzletjela 25 odsto na krilima uspjeha igrice Pokemon Go.

Nintendo je tako rastom akcija od 36 odsto u dva dana nakon lansiranja igrice Pokemon Go, oborio rekord Tokijske berze iz 1983. godine

Akcija Nintenda je u ponedjeljak skočila 24,5 odsto, posle rasta od 10 procenata u petak, čime je vrijednost kompanije povećana za šest milijardi funti u dva dana.

Pokemon Go je igra za mobilne telefone koja igračima omogućava da istražuju okolinu u stvarnom životu koristeći GPS svog uređaja. Cilj je da se odlaskom do realnih lokacija uhvate virtuelna stvorenja iz igre.

Igrica je besplatna ali je zarada na dodacima i drugim funkcijama u aplikaciji, koje ljudi opsesivno kupuju.

Igrica je za sada dostupna u SAD, Australiji i Novom Zelandu, a u Americi je odmah postala najpopularnija besplatna aplikacija, a na dan lansiranja server su bukvalno otkazali.

Nintendo je indirektno uključen s obzirom na to da posjeduje trećinu kompanije Pokemon, koja je vlasnik Pokemon franšize i razvija glavnu seriju igrice, a akcionar je i Niantika, bivše članice Googla koja je razvila Pokemon Go.

Sinteza

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *