Hotel Splendid u petak proslavlja deceniju postajanja

Dodajte komentar
Hotel Splendid

Najveći i najreprezentativniji hotel kompanije Montenegro stars- hotel Splendid Conference & Spa resort 5* u petak 15. jula proslavlja deceniju postojanja.

Na jubilarnoj manifestaciji, sa početkom u 21 čas, uz raznovrstan kulturno –umjetnički program zvanicama će se obratiti direktorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak- Kukavičić i suvlasnik tog hotela, Žarko Radulović.

Otvaranje hotela Splendid Conference & SPA Resort, prvog hotela svjetske klase sa 5 zvjezdica na teritoriji Crne Gore, označilo je prekretnicu u razvoju crnogorske turističke industrije.

“Novoizgrađen, uređen uz pomoć savremenih tehnologija, hotel “Splendid“ postao je promoter novih standarda u gradnji hotelskih objekata. Savremeni građevinski materijali, nov pristup uređenju enterijera, napredni metodi bezbjednosti, protivpožarne zaštite i gradnje na principima ekološke održivosti – primijenjeni su već u fazi planiranja”, kazali su u kompaniji.

Simbolično, Splendid Conference & SPA Resort 5* je otvoren 13. jula 2006. godine – u godini kada je Crna Gora obnovila svoju nezavisnost .

Od tada, hotel “Splendid“ je sticao reputaciju jednog od najboljih hotela u regionu i postao najprepoznatljiviji hotelski brend na Balkanu.

“U centar pažnje postavljene su najbolje svjetske prakse i stvaranje novog imidža crnogorske hotelske industrije, a proces privatizacije jedan je od najupsjšenijih primjera u Crnoj Gori”, saopšteno je iz hotela.

Hotel Splendid Conference & SPA Resort 5* ujedno je i jedan od najvećih poslodavaca u Crnoj Gori.

Trenutno, kako navode, zapošljava 405 ljudi na različitim pozicijama, ne računajući pripravnike i učenike na praksi. Za deset godina postojanja na različitim pozicijama radilo je 7 i po hiljada ljudi.

Uz zaposlene, ključni element uspjeha je lojalnost gostiju i sve veći broj posjetilaca u Crnoj Gori koji za svoj odmor ili poslovni put biraju upravo hotel Splendid Conference & SPA Resort 5*. Na deseti rođendan biće premašen broj od milion i 5 hiljada noćenja .

“Za deset godina rada u hotelu je odmaralo više od četvrt miliona gostiju iz preko 120 država svijeta. Do sada, hotel je bio u prilici da ugosti slavne kao što su pop pjevačica Madona, lengendarni rok sastav „Rolling Stones“ i njegovog frontmena Mika Džegera, holivudske glumce Anđelinu Džoli, Rejfa Fajnsa, Kevina Spejsija; francusku filmsku legendu Žerara Depardjea, princa Alberta II od Monaka, 42. predsjednika SAD Bila Klintona, kao i predsjednike država i vlada više od 40 država”, ističu oni.

U proslavi prve decenije postojanja upravi i zaposlenima pridružiće se dugogodišnji partneri i zvaničnici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *