Konfindustrija otvorila kancelariju u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade Petar Ivanović primio je danas delegaciju najveće italijanske privredne asocijacije Konfindustrije.

Tokom razgovora kojem je prisustvovao i ambasador Italije, razmotrene su konkretne mogućnosti saradnje. Iskazano je značajno interesovanje članova Konfindustrije za investiranje u Crnu Goru – saopšteno je iz Vlade.

Predstavnici Konfindustrije“, asocijacije koja okuplja više od 2.000 lokalnih asocijacija sa 170.000 kompanija koje zapošljavaju 5.000.000 radnika, saopštili su da je cilj osnivanja predstavništva u Crnoj Gori bolje upoznavanje sa investicionom klimom i oblastima u kojima bi italijanske kompanije mogle investirati, u skladu sa razvojnom ekonomskom politikom Vlade Crne Gore, kao i tješnje povezivanje sa crnogorskim firmama radi mogućeg zajedničkog izlaska na treća tržišta.

Oni su izrazili spremnost da preko kancelarije u Crnoj Gori ostvare tijesnu partnersku saradnju sa Vladom na konkretizovanju budućih projekata u Crnoj Gori. Iskazan je interes za oblast energetike, lake industrije i prerade hrane. Predstavnici „Kofindustrije“ naglasili su da je investitorima iz Italije posebna važna sigurnost i predvidljivost poslovnog ambijenta u Crnoj Gori. Potpredsjednik Ivanović zahvalio se Ambasadoru Italije Vinćencu Del Monaku na doprinosu u jačanju saradnje dvije zemlje, kao i predstavnicima Konfindustrije na zainteresovanosti da sarađuju sa našom zemljom na ekonomskom planu, što je kako je kazao, potvrda da se Crna Gora prepoznaje kao dobra investiciona destinacija – navodi se u saopštenju Vlade.

On je upoznao sagovornike sa aktivnostima Vlade na poboljšanju konkurentnosti u Crnoj Gori, privlačenju investitora i sektorima koji su prepoznati kao potencijalni nosioci ubrzanog razvoja zemlje. Ivanović je prezentovao potencijale u oblasti energetike, turizma, poljoprivrede i drvne industrije, i osvrnuo se na aktuelne i buduće infrastrukturne projekte čija realizacija treba da omogući zacrtani ekonomski razvoj.

Predstavnici italijanske privrede upoznati su i sa dostignućima Crne Gore u jačanju standarda kroz proces evropskih integracija Crne Gore. Potpredsjednik Ivanović je kazao da posvećenost Crne Gore evropskom i evroatlantskom putu predstavlja političku stabilnost koja je preduslov za realizaciju investicionih projekata i brži razvoj. Ivanović je ponudio predstavnicima Konfindustrije da u partnerskom odnosu sa Vladom razmotre mogućnosti za dalje poboljšanje nivoa konkuretnosti crnogorske ekonomije.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *