11 tehnoloških kompanija iz kojih zaposleni ne žele da odu

Dodajte komentar

LinkedIn je napravio listu, pod nazivom “Top Attractors”, najboljih američkih kompanija u kategoriji zapošljavanja. Nakon mnogo krugova testiranja, provjere i intervjua, kada jednom uđu u ove kompanije, zaposleni više ne pomišljaju da odu.

11. Netflix
Netfliks (Netflix) sve radi drugačije, od kreiranja sadržanja i poslovanja uopšte, do radne etike unutar kompanije. Zaposleni u ovoj kompaniji imaju slobodu, ali i odgovornost. Poznato je da zaposleni u Netflixu imaju neograničen odmor.

10. Airbnb
Airbnb je privatna kompanija čije se bogatstvo mjeri ciframa sa minimum devet nula. Ali, ono što joj daje posebnu vrijednost jeste “kultura pripadanja”. Kancelarije Airbnb su ušuškane i tople sa atmosferom “kao kod kuće”. Takođe, kompanija nudi vaučere za putovanje, i tako ohrabruje zaposlene da osjete cijelo iskustvo iz prve ruke.

9. Twitter
CEO Twittera Jack Dorsey je obećao da će trećinu svojih dionica dati zaposlenima.

8. Tesla
Procijenjena na oko 32 milijardi dolara, kompanija “Tesla” zapošljava samo 13.000 ljudi. Kompanija se takmiči sa najvećim kompanijama Apple i Google da bi zaposlila inženjere koji će razviti automobile bez vozača. Elon Mask je svojeglavi lider koji ne mari mnogo za pravila, a zaposlenima je dao slobodu da “ako smatraju da je sastanak trošenje njihovog vremena, mogu slobodno da ustanu i odu.”

7. Microsoft
Kampus Majskrosofta u Redmondu (Vašington) pun je restorana, kafea, šopova kao i terena za sportive. Zaposleni mogu stalno profesionalno da se usavršavaju kroz mnogobrojne programe i treninge.

6. Uber
Ova kompanija ima 6.700 stalno zaposlenih a njena vrijednost procenjuje se na 62.5 milijardi dolara. Uber je najvrjednija od novijih tehnoloških kompanija koje su u privatnom vlasništvu. Kompanija je poznata po teškom procesu zapošljavanja, ali njene ambicije su ogromne, od automobila bez vozača do brze dostave, što je čini atraktivnim mjesto za rad.

5. Amazon
Kompanija koja se širi nevjerovatnom brzinom, svojim zaposlenima stalno daje priliku za profesionalno usavršavanje, i to preko programa “Amazon Career Choice” i plaća 95 odsto učešća.
(*Ne treba zaboraviti da je Amazon bio u više navrata i optuživan od strane radnika u magacinima za maltretiranje na radnom mjestu od strane poslodavaca).

4. Apple
Zaposleni u Appleu ponosni su na svoje proizvode. Čak i bivši zaposleni pišu i talentovanim kolegama i sjajnoj fleksibilnosti. Apple je takođe dao ograničen broj dionica većini svojih zaposlenih, kojih ima više od 100.000.

3. Facebook
Kompanija daje slobodu zaposlenima da učestvuju u velikim projektima. Ali već je raditi u Fejsbuku velika stvar.

2. Salesforce
Nakon što su ga inspirisali budistički sveštenici, CEO kompanije Marc Benioff odlučio je da napravi “mirne zone” na svakom spratu zgrade ove kompanije u San Francisku. Kompanija poštuje pravilo “zaposleni ne mogu da vode klijente do uspjeha ako se prvo ne pobrinu za sebe”.

1. Google
Oko 60.000 zaposlenih u Guglu uživa velike privilegije, kao što je masaža dok rade, inspirativna mjesta za rad, mogućnost usavršavanja…

Bozlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *