Direktorima Monteputa bonusi 3.200, radnicima 640 eura

Dodajte komentar

Odluka menadžmenta Monteputa da isplati po 3.200 eura bonusa direktoru i rukovodiocima i po 640 eura radnicima neopravdana je i nepravedna saopštilaje juče napres konferenciji predstavnica opozicije u odboru direktora ove kompanije Mirel Radić-Ljubisavljević.

Ona je dodala da ne postoji pravilnik po kom bi se novac raspoređivao i daje sve rađeno netransparentno.

Preduzeće je lani imalo 887.140 eura dobiti, od čega je 70 odsto uplaćeno u budžet, a 30 odsto su odlučili su da podijele zaposlenim u omjeru pet naprama jedan u korist menadžmenta. Radić-Ljubisavljević je ocijenila da ova odluka, ukoliko je usvoji Vlada, može predstavljati potencijalnu mogućnost zloupotrebe novca građana u predizbornom vremenu. Ona je, međutim, kazala da je velika vjerovatnoća da će je Vlada usvojiti, jer je prošla Komisiju za ekonomsku politiku.

Radi se o državnom preduzeću, pri čemu se dobit nije ostvarila posebnim rukovodećim sposobnostima, nego je to prihod građana i prevozničke privrede. Riječ jeo monopolskom preduzeću budući da mu je Vlada dala da upravlja tunelom Sozina i da ima područnu jedinicu za auto-put, ocijenila je Radić Ljubisavljević.

U Monteputu je zaposlen 101 radnik, podsjetila je ona, i dodala daje evidentno daje zaposleno skoro 20 odsto više liudi u prošloi godini, udavnom za posebnu jedinicu za auto-put, a Radić Ljubisavljević je najavila da će da provjeri da li svi ti ljudi trebaju. Vladaje 22. aprila ove godine razriješila Mirel Radić-Ljubisavljević sa funkcije v.d. generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja, zbog isteka mandata.

Podaci za auto-put proglašeni tajnom

Radić-Ljubisavljević je rekla da su svi podaci za auto-put koji se nalaze u posebnoj jedinici, odlukom Ministarstva saobraćaja proglašeni tajnom.

Ne slažem se sa tim i nijemi jasno zašto je baš sve proglašeno tajnom. To se mora mijenjati. Imala sam prilike da nešto od tih podataka vidim do 2013. dok sam bila pomoćnica ministra saobraćaja i to tada nijesu bili tajni podaci – kazala je ona.

Nagrade dijele i Aerodromi

Radić-Ljubisavljević je kazala da Monteput nije izuzetak i da će se isto dogoditi i u Aerodromima Crne Gore.

Oni će, izgleda, imati pravo da dijele bonuse do osam prosječnih plata, a da mi nećemo znati ni koji je omjer, ni kako. A ionako ne znamo gdje idu donacije, ko je više, a ko manje miliji Vladi, kazala je ona.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *