Kraj Evropske unije kakvu znamo: Britanija za Bregzit!

1 komentar

Iako nisu prebrojani svi glasovi na britanskom referendumu gotovo je sigurno da su Britanci donijeli odluku o napuštanju Evropske unije.

BBC i Skaj njuz su već oko 5.00 izjutra proglasili pobjedu opcije koja se zalagala za to da London napusti “društvo evropskih naroda”.

Prema prognozama tih medija, za Bregzit je glasalo 52% Britanaca i tako bi trebalo da ostane, ukoliko u finalnom brojanju glasova ne dođe do nekih dramatičnih promjena.

Na referendum je izašlo nešto manje od 72 odsto Britanaca, za izlazak se izjasnilo preko 15.000.000, dok je svoju budućnost u EU vidjelo milion manje.

Lider Partije za nezavisno Ujedinjeno Kraljevstvo Najdžel Faraž održao je pobjednički govor, iako u tom trenutku rezultati referenduma nisu bili kompletirani.

“Ako su predviđanja tačna, ovo će biti pobjeda stvarnih ljudi, pobjeda običnih ljudi, pobjeda pristojnih ljudi. Borili smo se protiv multinacionalista, protiv velikih banaka, protiv velike politike, protiv laži, protiv korupcije i mislim da će danas vjera u naciju pobijediti. Sve to smo uradili bez borbe, bez ijednog metka. Nadam se da ova pobjeda obara propale projekte i dovodi nas do Evrope suverenih nacija koje trguju zajedno. Neka 23. jun uđe u istoriju kao naš Dan nezavisnosti”, rekao je Faraž.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *