Zarade u javnom sektoru: Funkcioneri zadovoljni, ali ne i službenici

Dodajte komentar

Zakonom o zaradama u javnom sektoru zadovoljni su funkcioneri, ali nijesu službenici kojim je dominantno trebalo da bude posvećen, kazao ministar finansija Raško Konjević.

Prema njegovim riječima, u narednih nekoliko dana unutar vladinih tijela će se otvoriti pitanje tog zakona.

To je zakon koji su u parlamentu izglasali DPS i Pozitivna. Nakon početka njegove implementacije dosta različitih institucija, nekoliko opština i lokalnih preduzeća imali su ozbiljne primjedbe na njegovu primjenu. Ovih dana i zaposleni u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija imaju primjedbe. Ukazao sam da taj zakon u sistemskom smislu nije donio određena rješenja na adekvatan način, a drugi aspekt je da za primjenu tog zakona u budžetu za 2016. nedostaje nešto više od 15 miliona eura, zbog čega je potreban i rebalans budžeta, rekao je Konjević za Radio Antena M.

Predstavnici Ministarstva su, kako tvrdi Konjević, uradili analizu i definisali osam prioritetnih problema u primjeni tog zakona.

– Tu smo informaciju uputili resornom potpredsjedniku Vlade Vujici Lazoviću koji je pratio sa bivšim ministrom Radojem Žugićem izradu i primjenu tog zakona. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko dana unutar vladinih tijela otvoriti to pitanje. Pisana informacija je prije desetak dana upućena Lazoviću, zaključio je Konjević.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *