Fiat u Kragujevcu ukida jednu smjenu i otpušta radnike

Dodajte komentar

Kompanija “Fiat Chrysler Automobili Srbija” saopštila je sindikatu fabrike da će ukinuti jednu od tri smjene, a time i smanjiti broj zaposlenih, potvrdio je RTS-u predsjednik sindikata te fabrike Zoran Marković.

Zoran Marković je rekao da je predstavnicima sindikata tu informaciju saopštila direktorka kompanije Silvija Verneti.

Јedna od smjena će biti ukinuta jer je potražnja za novim vozilima, kako nam je rečeno, smanjena. Već sutra nastavljamo razgovore sa rukovodstvom kompanije. Tražićemo od poslovodstva da nam predoči koje će mogućnosti za dobrovoljni odlazak iz fabrike biti ponuđene radnicima koji su višak“, ukazao je Petrović u izjavi za RTS.

Prema njegovim riječima, sindikat nije iznenađen tom odlukom jer, kako je rekao, svjesni su da je potražnja za vozilima na svjetskom tržištu znatno opala.

Očekivali smo da država mnogo ranije reaguje. Vlada Srbije je vlasnik 33 odsto kapitala u fabrici u Kragujevcu i bilo je očekivano da se u razgovore o sudbini ‘Fiata’ uključi i država“, rekao je predsjednik sindikata.

U kragujevačkoj fabrici već četiri godine se radi u tri smjene, od kada je počela proizvodnja novog modela “fiata 500L”. Dnevno se proizvede oko 640 vozila.

Inače, pauze u radu fabrike bile su česte u posljednje dvije godine i to uglavnom zbog problema sa dobavljačima ili smanjenja tražnje vozila.

Indikator

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *