Sjutra počinje Start-up trening

Dodajte komentar

Start-up trening, takmičenje najboljih inovativnih ideja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, u organizaciji Istraživačkog centra za informaciono-komunikacione tehnologije Elektrotehničkog fakulteta (Fore-Mont) i u saradnji sa Centrom izvrsnosti u bioinformatici (BIO-ICT), a pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore počinje sjutra.

Svečano otvaranje biće upriličeno u 10 sati u svečanoj sali Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Na otvaranju će govoriti profesor Milica Pejanović-Đurišić.

Start-up trening održava se tokom dva dana,  25. i 26. maja, na Elektrotehničkom fakultetu, dok će dodjela nagrada biti upriličena u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.

U prvoj fazi kvalifikacija izabrano je dvanaest pristiglih start-up ideja koje će biti predstavljene tokom treninga. Timove sačinjavaju studenti sa različitih crnogorskih visokoškolskih ustanova.

Tokom prvog dana treninga biće održane prezentacije stručnih mentora na temu inovativnih i start-up ideja.  Prezentacije će održati profesor dr Nikša Tadić sa Elektrotehničkog fakulteta, profesor dr Gregory Yovanof iz Atinskog centra za informacione tehnologije i Predrag Lešić iz Digitalizuj.me. Timovi koji su prošli prvi krug kvalifikacija predstaviće svoje ideje, koje će, u saradnji sa mentorima,  dalje oblikovati i pripremiti za takmičarski dio.

Drugog dana treninga biće organizovan takmičarski dio gdje će  timovi, kroz kratke prezentacije, predstaviti ideje stručnom žiriju koji će izabrati najbolje.

start up

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *