Vjetroelektrana na Možuri za godinu i po

Dodajte komentar
Ilustracija

Prva investicija u Crnoj Gori sa Malte vrijedna je 80 miliona eura. Za godinu i po biće izgrađena vjetroelektrana na Možuri, to je rezultat intenzivnih razgovora premijera Mila Đukanovića i Džozefa Muskata i veoma dobre saradnje dvije države.

Đukanović je kazao da je prva tranša vrijedna 15 miliona eura već opredijeljena, i da će sve biti završeno za oko godinu i po.

I administrativni detalji za projekat na Možuri, gotovo su završeni, kazao je premijer Malte Džozef Muskat nakon sastanka sa Đukanovićem, prenosi portal RTCG.

Ekonomska saradnja dvije geografski nevelike države Malte i Crne Gore, sa važnim spoljnopolitičkim uspjesima i daljim ciljevima, ima značajne potencijale. Prva malteška strana direktna investicija ide u crnogorsku energetiku – u vjetroelektrane na Možuri. Taj projekat biže gotov za godinu i po i administrativna priprema je pri kraju.

Energetika je oblast u kojoj će se naša uspješna saradnja ogledati. Projekat vjetroelekrtana čiju gradnju ćemo finansirati u narednim sedmicama, učiniće nas ponosnim partnerima Crne Gore, koja teži obnovljivim izvorima energije“, kazao je Muskata.

On je izrazio očekivanje da će uspostavljena saradnja sa “Enemalta” na projektu izgradnje vjetroelektrane na Možuri i njena uspješna implementacija biti dodatan podstrek za dinamiziranje i diverzifikaciju bilateralnih odnosa, naglašavajući potencijale za saradnju u oblasti poljoprivrede, turizma, nauke i zdravstva.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *