Prestao da važi ugovor o privatizaciji Instituta „Dr Simo Milošević”

1 komentar

Tenderska komisija za privatizaciju je na danas održanoj sjednici razmatrala ispunjenost prethodnih uslova za zaključenje transakcije o privatizaciji Instituta „Dr Simo Milošević” Igalo.

Komisija je konstatovala da se nijesu stekli uslovi za zatvaranje transakcije za privatizaciju Instituta, čime je Ugovor koji je potpisan u novembru prošle godine prestao da važi.

Menadžment Instituta i Tenderska komisija su uložili maksimalne napore da pribave dokumentaciju i saglasnosti nadležnih organa, kako bi sve obaveze prodavaca iz Ugovora bile ispunjene. Kupac akcija, IWG iz Londona, međutim nije realizovao svoje obaveze koje je bio dužan da ispuni u roku od šest mjeseci od dana potpisivanja Ugovora, što je bio uslov za zatvaranje transakcije”, kazali su iz Vlade.

Na ovom, četvrtom tenderu za prodaju 56.4806 odsto akcija Instituta,  i pored iskazanog interesovanja značajnog broja investitora, samo je IWG dostavio ponudu u propisanom roku, međutim zbog neispunjenja obaveza kupca i ovaj tender nije uspio.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Banda lopovska i ove ljude je prevarila! Tenderska komisija na celu sa propalim ekonomistom Vujovicem je sigurno trazila reket , ljudi videli, pokupili se i otisli.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *