5 stvari koje bi trebalo da znate o tržištu danas 27.04.2016

Dodajte komentar

FED u fokusu

Danas će centralna banka SAD-a (FED) objaviti mjere monetarne politike. Najveća pažnja tržišta će biti usmjerena na odluke o visini kamatnih stopa, iako se generalno ne očekuje povećanje istih na ovom sastanku. Investitori očekuju povećanje kamatnih stopa u junu.

Apple se urušio 7% nakon razočaravajućih rezultata

Apple je potonuo za više od 7% prije otvaranja tržišta, nakon što su sinoć objavljeni loši kvartalni rezultati. Prvi kvartalni pad prodaje iPhone-a ukazuje na teškoće ove kompanije da se izbori kako sa prezasićenim tržištem tako i sa visoko konkurentnim okruženjem.

Twitter takođe potonuo

Cijena akcija ove kompanije se srozala za više od 13% nakon što su objavljeni loši kvartalni rezultati. Ova kompanija se bori sa povećanjem broja korisnika, koje je za sada stagniralo. Takođe, postoji i opravdani strah od konkurenta kompanije Facebook.

Nafta je pogodila 5-mjesečni vrh pred objavu zaliha

Cijena nafte se značajno oporavila i to za više od 2% u toku današnjeg dana, dostižući na taj način 5-mjesečni vrh. Takođe, jako je važno spomenuti da je osnovni razlog današnjeg pada to što je API juče izvijestila o padu zaliha nafte za 1.1 milion barela. Zvanični izvještaj koji objavljuje EIA o stanju zaliha se očekuje danas. Cijena američkih fjučersa sirove nafte porasla je 2.13% na 44.98 USD za barel dok je cijena lake nafte tipa „brent“ porasla 2.39% na 46.67 USD.

Privredni rast Velike Britanije usporio

Smatra se da je osnovni razlog usporavanja rasta strah od Brexit-a. Privredni rast je usporio na očekivanih 0.4% u prvom kvartalu ove godine.

Sinteza Invest Group

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *