“Dani karijere”: Preko 70 poslodavaca i preko 800 prilika za posao

Dodajte komentar

Problem nezaposlenosti u Crnoj Gori se može riješiti kroz projekat, kao što je CRBC Dani karijere, koji podrazumijeva zajedničko djelovanje i saradnju nadležnih institucija i organizacija, ocijenila je direktor Zavoda za zapošljavanje ZZZCG Vukica Jelić. Ona je kazala da ZZZCG podržava projekat, s obzirom na to da su za stanje na crnogoskom tržištu rada bitni svi oni koji mogu da okupe poslodavce i tražioce posla.

Posao se ne čeka već se traži, tako da je ptojekat prava prilika za to. Pozivam sve nezaposlene i mlade ljude koji žele da rade da apliciraju“, rekla je Jelić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen projekat CRBC Dani karijere.

Projekat se realizuje u saradnji poslovne platforme prekoveze.me i studentske organizacije AIESEC, pod pokroviteljstvom Glavnog grada.

Generalni sponzor projekta je kineska kompanija CRBC, a jedan od ključnih partnera je ZZZCG.

Jelić je dodala da se ZZZCG zalaže za aktiviranje domaće radne snage, čineći sve u cilju kreiranja konkurentnosti na tržištu rada.

Važno je da slobodna radna mjesta prije svega učinimo dostupnim domaćoj radnoj snazi“, kazala je Jelić.

Ona je navela da je ZZZCG, u cilju sticanja radnog iskustva i vještina, pripremio projekat koji će trajati do 1.juna.

Poslodavcima koji žele da zaposle domaćeg radnika, kao i da ga osposobe za svoje potrebe, će biti na raspolaganju 700 hiljada eura“, precizirala je Jelić.

Cilj je, kako je dodala, da poslodavci obuče i prilagode radnika za potrebe kompanije na nekoliko mjeseci, a nakon toga da ga zaposle.

Rukovodilac projekta CRBC Dani karijere Vedran Roćenović kazao je da je u pitanju složen i sveobuhvatan projekat kojim su obuhvaćena tri značajna događaja.

Projekat ima za cilj unaprijeđenje trenutnog stanja na tržištu rada, a sastoji se od foruma za studente Youth to Business forum, poslovnih treninga Telenor Business Workshop, kao i od sajma poslova i praksi Career Ways“, objasnio je Roćenović.

On je naveo da će se sajam poslova i praksi, koji će se održati u petak u Podgorici, okupiti preko 70 poslodavaca, tako da će ljudima svih nivoa obrazovanja biti omogućeno preko 800 prilika za radno mjesto.

Među učesnicima sajma će biti renomirane kompanije, vladine institucije, organi državnog upravljanja, kao i veliki broj hotelskih grupa“, kazao je Roćenović.

On je dodao da će se održati i poseban dio sajma, gdje će se studentima nuditi obavljanje prakse u državnim organima.

Evidentno je da mladim ljudima nedostaje praktičnih znanja i vještina i ovo je sjajna prilika za sve studente“, smatra Roćenović.

On je kazao da je i Uprava za kadrove prepozala značaj projekta, i u tom cilju kreirala posebnu ponudu za obavljanje prakse studenata u državnim institucijama.

Posebna pažnja je posvećena i zapošljavanju domaće radne snage na poslovima sezonskog karaktera.

Renomirane hotelske grupe će na sajmu ponuditi veliki broj sezonskih poslova“, saopštio je Roćenović.

 

Menadžer za ljudske resurse kineske komapanije CRBC, Angelo Lu, saopštio je da je njihov strateški cilj da privuku, zaposle i zadrže u svom timu visoko kvalitetan kadar kako bi postigli najbolje poslovne rezultate.

Učešće u ovom projektu nam otvara velike mogućnosti da taj cilj i postignemo“, naveo je Lu.

On je dodao da organizacija ovog događaja na najbolji način objedinjuje potragu za novom radnom snagom, promociju i unaprijeđenje poslovanja, kao i obuku i razvoj trenutno zaposlenih radnika.

Smatram da naše učešće, kao i generalno sponzorsvo ovog projekta, može da doprinese društvu, poveća zaposlenost i pomogne studentima i mladima da steknu nova znanja i iskustva“, zaključio je Lu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *