Tajna uspjeha – spoj ličnih i profesionalnih vrijednosti

3 komentara

Autor: Biljana Radusinović

Izvor: Danikarijere.me

Svako od nas, u nekoj mjeri, zna u čemu je najbolji. Ako tome dodamo i vjeru u sebe, potrebu da svakodnevno doprinosimo boljem svijetu, učimo nove stvari, dajemo dio najboljih sebe za ono u šta vjerujemo – naš put mora biti uspješan. U Telenoru, vjerujemo upravo u to – snaga dolazi iz jednostavnosti, inovativnosti i otvorenosti za učenje. Zato su naši zaposleni i glavni nosioci poruka koje Telenor šalje širom svijeta – budite kreativni, radoznali, društveno odgovorni i posvećeni, a mi smo tu da vas podržimo da budete najbolji u tome što radite!

Profesionalni, kao i lični razvoj, je dugotrajan proces, a sposobnost prilagođavanja velikom i uspješnom timu je odlika emotivne inteligencije koju tražimo u svakom kolegi koji nam se pridruži.

Dio uspjeha prepoznatljivog Telenor brenda, koji u našoj multinacionalnoj korporaciji gradimo već decenijama, nalazi se u specifičnoj organizacionoj kulturi koju brižljivo njegujemo. U način rada u Telenoru svi naši zaposleni unose svoje vrijednosti, stavove i odgovornost prema radnim obavezama, u čijem je središtu naš zajednički cilj – da korisnicima naših usluga pružimo najbolje servise, koji će odgovoriti na njihove potrebe. Usaglašene težnje i standardi po kojima poslujemo, među našim zaposlenima u 13 zemalja svijeta poznati su kao Telenor Way.

Ono što prvo primijete svi koji nas posjete, jeste da u Telenoru rade timovi, u specifičnom radnom prostoru i ambijentu koji podstiče na kreativnost i saradnju. Prepoznatljivi open space koncept radnog okruženja znači transparentnost u radu, otvorenu, neposrednu komunikaciju među kolegama, njegovanje timskog duha i osjećaja da dijelimo zajedničke vrijednosti. Snažan korporativni identitet, visoki standardi u obavljanju radnih zadataka, efikasnost u poslovanju – samo su neke od Telenorovih standarda kvaliteta, koji pružaju osjećaj istinske pripadnosti internacionalnoj kompaniji.

Ipak, u srži korporativne kulture nalazi se posvećenost ispunjenju naše vizije. Baš kao što svako od nas želi da pronađe oblast u kojoj će biti najbolji i iskoristiti svoje talente, tako i mi želimo da osnažimo zajednice u kojima poslujemo, tako što ćemo kontinuirano raditi na tome da budemo što bolji u oblasti telekomunikacija i digitalne komunikacije. Zato i donosimo savremene servise koji unose pozitivne promjene u društvo i  stavljamo korisnike u fokus našeg poslovanja, osluškujući njihove potrebe i prilagođavajući se njihovom ispunjenju.

Svi zaposleni u Telenoru svakodnevno doprinose ispunjenju naše vizije. Zato im omogućavamo da se usavršavaju u svojoj oblasti, rade na razvoju svoje karijere, da bismo omogućili što bolje uslove da iskažu svoju darovitost. Smatramo da je individualni doprinos svakog od nas važan za ostvarenje timskog uspjeha. Zato nastojimo da pojednostavimo radni proces, održavamo data obećanja, inspirišemo i poštujemo druge. Njegujemo liderske sposobnosti i stavove, i zahtijevamo poštovanje najviših etičkih normi. Usmjereni smo na ostvarivanje rezultata i efikasnost u poslovanju.

Naš način rada, vrijednosti koje njegujemo, vizija na čijem ispunjenju predano radimo, doprinose onome po čemu smo prepoznati – razlici u mreži.

(Autorka teksta je Direktorka ljudskih resursa u Telenoru Crna Gora)

Podijeli ovaj članak
3 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *