Font koji ne bi trebalo da koristite u CV-ju (i oni koje bi trebalo)

Dodajte komentar

Da li vas iznenađuje činjenica da menadžeri koji zapošljavaju smatraju da je korišćenje fonta Times New Roman u radnoj biografiji ekvivalentno nošenju trenerke na razgovoru za posao?

Poslovni rezime, parče papira napravljeno da nas pokaže u najboljem svijetlu, jedno je od mjesta gdje ljudi koriste font da bi izrazili sebe. Nakon što je Bloomberg pisao o najboljim fontovima za CV, Independent je kontaktirao stručnjaka za zapošljavanje Mildreda Talabija, i pitao koje fontove nikako ne treba koristiti, a koji su poželjni:

Nemam listu kada su u pitanju loši fontovi za CV, imam samo jednog „dežurnog krivca“ – Times New Roman! Izbjegavajte kao kugu! Kada koristite Times New Roman kao da kažete „Nisam dorađivao svoj CV deset godina“, a to je poruka koju ne biste željeli da pošaljete zaposlenima.

Fontovi koji su poželjni i koji su okarakterisani kao „jasniji, svježiji, moderniji“ su:

Verdana
Calibri
Century Gothic
Tahoma

I još jedan savjet: „Klonite se fonta Ariala – nije baš tako nepoželjan kao Times New Roman, ali je na dobrom putu da to postane.

Dakle, nekada omiljen font, postao je vrlo „ozloglašen“ i staromodan. Istog mišljenja je i Bloomberg.

Kao i u svemu, i u sastavljanju i dopunjavanju radne biografije treba pratiti trendove. Izgled CV-ja može da presudi da li će vas potencijalni poslodavac pozvati na razgovor ili ne.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *