5 stvari koje bi trebalo da znate o tržištu danas

Dodajte komentar

Dolar se protiv jena urušio na 17-mjesečni minimum

Američki dolar je potonuo na svoj najniži nivo u posljednjih 17 mjeseci u odnosu na japanski jen, kako su inestitori nastavili da se klade da centralna banka Japana neće intervenisati na valutnom tržištu. Valutni par USD/JPY pogodio je dno na nivou od 108,03 što predstavlja najniži nivo od oktobra 2014. Ovaj valutni par je pao skoro 10% od početka godine.

Janet Yellen danas u fokusu

Predsjednica FED-a Janet Yellen će danas učestvovati u debati u International House u Njujorku u programu „kada FED govori, svijet sluša“.  Njoj će se pridružiti i drugi predstavnici američke centralne banke, Ben Bernanke, Alan Greenspan i Paul Volcker.

Mario Draghi se osvrnuo na mjere od 10. Marta

Investitori su pomno pratili govor predsjednika ECB-a u kome se on osvrnuo na mjere donate 10. Marta i njihovu efektivnost do sada. On je takođe napomenuo da za sada nema u planu dodatno smanjenje kamatnih stopa. On je takođe prokomentarisao finansijsku situaciju u Evropi i svijetu kao nesigurnu na šta su berze odmah negativno odreagovale.

Devizne rezerve Kine porasle po prvi put u 5 mjeseci

Kineske devizne rezerve su povećanje po prvi put nakon novembra 2015. nakon stabilizacije nacionalne valute. Prema podacima centralne banke, devizne rezerve porasle su za 10.3 milijardi USD prošlog mjeseca.

Cijena zlata skočila za više od 1%

Cijena fjučersa zlata se oporavila u četvrtak ujutru. Cijena ovog plemenitog metala skočila je 16 USD ili 1.3% na 1,239.80 USD za finu uncu u jutarnjoj sesiji na njujorškoj berzi.

Sinteza Invest Group

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *