Đurišić ponovo u vrhu crnogorskog vazduhoplovstva

Dodajte komentar

Nekadašnji predsjednik nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines Zoran Đurišić imenovan je danas za člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo, saznaju Dnevne novine.Na sjednici Vlade su imenovani i ostali članovi novoformiranog Savjeta, koji se ne finansira iz novcem poreskih obveznika, već iz Brisela. Uloga ove nove institucije je stroga kontrola i nadzor svih subjekata vazdušnog saobraćaja – aviokompanija, aerodroma i kontrole leta, a sve u cilju bezbjednosti putnika i primjene zakonske regulative.

Prema nezvaničnim informacijama, Đurišić je dobio podršku Vlade kao jedan od najiskusnijih poznavaoca vazduhoplovne djelatnosti, s obzirom da je osnivač Montenegro Airlinesa, kojim je upravljao punih 20 godina i za vrijeme njegovog mandata nije zabilježen teški bezbjednosni incident, niti povrijeđeni putnik.

Đurišić je tri godine bio bez radnog angažmana, a za vrijeme mandata i kasnije bio je u više navrata predmet tužilačkog izviđaja, provjera vještaka, posredstvom međunarodne-pravne pomoći i Interpola. Tužilaštvo je odbacilo sve prijave, kao neosnovane.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *