Tužilaštvo “češlja” Plantaže

Dodajte komentar

Specijalno državno tužilaštvo “češlja” poslovanje Plantaža.

Povodom krivične prijave podnijete protiv V. M. kod ovog tužilaštva formiran je predmet. Postupak se nalazi u fazi izviđaja, zbog čega ne možemo dostaviti konkretne podatke o radnjama preduzetim do sada,  saopštilo je Specijalno državno tužilaštvo odgovarajući na pitanja “Dana” da li se ispituju navodi bivše finansijske direktorice Plantaža Valerije Saveljić protiv direktorice Verice Maraš u vezi sa “friziranjem” finansijskih izvještaja za drugi kvartal prošle godine i navodnog prikrivanja tri miliona eura minusa u tom izvještaju.

Saveljić je u medijima početkom marta optužila Maraš da je “frizirala” polugodišnji račun za preko tri miliona eura i prezentirala ga odboru direktora. Ona je kazala da bi vjerovatno taj izvještaj bio i usvojen da nije poslala pravi sa rezultatom od minus pet miliona eura odboru direktora sa svim dokazima i argumentacijom.

Odbor direktora sagledava oba izvještaja, daje primjedbe na izvještaj izvršne direktorice i nalaže joj da izvrši ispravke i dovede ga na moje stanje – kazala je tada Saveljić.

Na njene tvrdnje odmah su reagovali iz Plantaža tvrdeći da je Saveljić osoba koja je u svom radnom angažmanu počinila niz nepočinstava, koja su uočena za vrijeme njenog rada, a pot pu no raz ot kri ve na njenim deložiranjem sa pozicije finansijskog direktora.

Zbog ovih nepočinstava kompanija Plantaže je pokrenula niz krivičnih prijava i dalji postupci protiv nje će se voditi pred sudskim instancama. Nepočinstva se odnose na zloupotrebu službenogpoložajai či nje na su kon stant no u dugom trajanju. Važan razlog za raskid radnog odnosa je i u činjenici da ne poštuju radne obaveze i zadatke, saopštili su u reagovanju Plantaža koje je početkom marta objavljeno u medijima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *