MBA: Fokus na ženskom preduzetništvu i edukaciji mladih

Dodajte komentar

Iz Montenegro biznis alijanse (MBA) najavili su da će se u narednom periodu fokusirati na podsticanje ženskog preduzetništva i edukaciju najmlađih.

Kako su najavili, u pripremi je organizovanje Okruglog stola na kome će biti riječi i o ženskom preduzetništvu, a tu je i martovski broj časopisa za najmlađe “Rastimo uz ideje” koji je naišao na dobar prijem upravo kod predstavnika biznisa.

U MBA smatraju da su to dva veoma važna pravca koji daju doprinos stvaranju uslova za širenje baze onih koji će se u budućnosti baviti biznisom, pa će i naše dalje aktivnosti biti usmjerene ka tom cilju.

MBA je odavno prepoznata kao proaktivna poslovna asocijacija koja ide promjenama u susret, ne čekajući da se one dogode. Naš cilj je uvijek bio da kroz konkretne prijedloge i sugestije damo doprinos razvoju privatnog sektora u Crnoj Gori. Kao posljedica takvih naših nastojanja je ugradnja naših brojnih sugestija i prijedloga u zakonsku regulativu koja se tiče biznisa. Svakako ćemo i svojim budućim, ukupnim aktivnostima, nastojati da budemo značajan faktor na planu stvaranja što kvalitetnijih uslova za razvoj privatnog sektora u Crnoj Gori. Naša uspješna saradnja sa svim relevantnim subjektima koji se bave pitanjima biznisa i njegovog razvoja je veoma važna pretpostavka u ostvarivanju tog cilja. Ne postoji niti jedan drugi segment koji može konkretnije i snažnije podstaći ukupni razvoj našeg društva kao što je razvijeni biznis. Zato mu u kontinuitetu treba davati punu podršku, u svakom smislu“, kažu u MBA.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *