Ubrzajte Google Chrome uz nekoliko jednostavnih koraka

Dodajte komentar

Chrome je jedan od najpopularnijih web pretraživača na svijetu s velikim brojem opcija koje vam omogućuju nesmetano surfovanje internetom.

Kako biste iskoristili sve prednosti velikih internet brzina, kako na pametnim telefonima, tako i na desktop računarima, donosimo vam nekoliko koraka za brži rad Chrome pretraživača.

1. Deaktivirajte DNS Preload kako pretraživač ne bi čuvao cache memoriju (brza priručna memorija za privremeni smještaj instrukcija i podataka koje upotrebljava procesor).

1

Otvorite Settings > Advanced Settings te kliknite na Privacy. Pojaviće vam se sljedeće opcije koje trebate deaktivirati (kao na slici iznad): “Use a web service to help resolve navigational errors” i “use a prediction service to help comlete searches and URL’s typed in address bar”.

2. Redovno brišite podatke vezane za pretraživanje

2

Spremljeni cash i ostali spremljeni podaci poput istorije pretraživanja, login podaci i slično, usporavaju vaš internet pretraživač, stoga ih redovno brišite. Da biste to učinili, otvorite Settings > History section i kliknite na Clear Browsing Data, prenosi Tehnologija.me.

3. Deaktivirajte ekstenzije

3

Naravno, neke od ekstenzija su vrlo korisne, ali mogu loše uticati na brzinu pretraživača pa je najbolje rješenje ukloniti ih. To ćete učiniti tako što ćete otvoriti Settings > Extensions i deaktivirati one koje vam nisu potrebne.

4. Deaktivirajte učitavanje fotografija

4

Ovo će vam ubrzati preglednik, no stranice nakon toga neće izgledati estetski lijepo. U URL polje upišite chrome://chrome/settings/content i kliknite na “Do not show any images”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *