MasterCard i WISeKey razvijaju sistem za beskontaktna plaćanja satovima

Dodajte komentar

Na Svjetskom mobilnom kongresu u Barseloni MasterCard i WISeKey najavili su partnerstvo kojim će omogućiti beskontaktna plaćanja putem odabranih luksuznih satova i nosivih elektronskih uređaja.WISeKey trenutno sarađuje s brojnim proizvođačima vrhunskih satova, uključujući Hublot i Bulgari, koji koriste patentirani sigurnosni softver kompanije WISeKey, WIS.WATCH. Ovo partnerstvo dodaje nove uređaje i marke postojećim MasterCard programima kako bi omogućilo plaćanja putem svih modnih dodataka ili nosivih elektronskih uređaja – od narukvica za fitness do frižidera.

Naša saradnja s kompanijom WISeKey izvrstan je primjer načina na koji funkcionalnost plaćanja može imati transformativnu vrijednost za razne proizvođače uređaja i potrošačima stvoriti okruženje za sigurnu i jednostavnu kupovinu“, izjavila je Sherri Haymond, viša potpredsjednica odsjeka Digitalnih plaćanja i laboratorija u korporaciji MasterCard. “Zajedno s kompanijom WISeKey koristimo inovativnu tehnologiju i stručnost kako bismo unijeli revoluciju u načine plaćanja.”

Zahvaljujući posvećenosti obiju kompanija napretku sigurnosti plaćanja u stvarnom i digitalnom svijetu, MasterCard će integrisati svoju tehnologiju plaćanja s rješenjem Cryptographic Root of Trust for IoT kompanije WISekey te rješenjem  NFCTrusted©, čime će potrošači dobiti slobodu da sigurno kupuju koristeći svoj omiljeni sat ili nosivi elektronski uređaj.

Saradnja kompanija WISeKey i MasterCard otvoriće vrata dodatnim mogućnostima e-trgovine i marketinga za proizvođače luksuznih nosivih uređaja i satova. Potencijal za poboljšanu komunikaciju s potrošačima može dovesti do povećanja odanosti potrošača i ponovnih kupovina“, rekao je Carlos Moreira, direktor kompanije WISeKey.

WISeKey je vodeći svjetski pružalac rješenja za digitalnu sigurnost. Kompanija pripada među vodeće u sektoru informacione cyber sigurnosti, upravljanja identitetom i usluga mobilnog softvera, a njena je misija postizanje globalnog rasta sigurnih elektronskih transakcija pružanjem napredne tehnologije i usluga za pojedince, preduzeća i vlade za provjeru i zaštitu digitalnog identiteta na nivou svih ličnih, poslovnih i administrativnih transakcija koje se sprovode putem interneta. WISeKey je osnovan 1999. u Ženevi (Švajcarska), član je Svjetskog ekonomskog foruma za globalni rast.

Izvor: Banka

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *