Vizitka sa stvarnim EKG-om(video)

Dodajte komentar

Mađarska kompanija Mobilecg koja se bavi razvojem open-source mobilnih uređaja za očitavanje električne aktivnosti srca, predstavila je svoj novi proizvod mobilECG toy card posjetnicu koju uskoro namjerava lansirati u prodaju.

U vizitku je ugrađen EKG koji stvarno funkcioniše, odnosno posjeduje senzore koji mjere stvarne električne aktivnosti rada srca prema signalima iz korisnikovih ruku. To znači da će vam se na malom zaslonu vizitke pokazivati elektrokardiogram sve dok na dodirne površine imate prislonjene palce, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kompanija navodi da ovaj gadget ne predstavlja pravi medicinski dijagnostički uređaj, već se radi o”igrački”, namijenjenoj ljekarima, prije svega kardiolozima, koji će sada imati priliku da ponudi svojim pacijentima, saradnicima i partnerima doista originalnu posjetnicu.

Kada se kartica jednog dana nađe u prodaji koštaće oko 29 dolara, no njen kod isheme su open source, što znači da možete sami napraviti takav gadget i pokrenuti vlastiti biznis.

Izvor: Vidi

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *