Coca-Cola u potrazi za novom generacijom blogera iz regiona kojima će pomoći u razvoju i profesionalizaciji

Dodajte komentar

U toku su prijave za projekt Bloggers Network Adria, koji već treću godinu zaredom sprovodi kompanija Coca-Cola kako bi pomogla blogerima iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije u njihovoj profesionalizaciji, odnosno omogućila im da svoj hobi pretvore u posao.

Riječ je o društveno odgovornome projektu koji se od 2013. godine sprovodi u cilju podizanja svijesti o mogućnostima oglašavanja na blogovima, podsticanja konkurentnosti tržišta blogova i pružanja finansijske sigurnosti blogerima kako bi od sadržaja koji stvaraju mogli zarađivati.

Projekt Bloggers Network Adria platforma je za saradnju s važnom i rastućom zajednicom blogera na ovom području, pa nam je veoma drago što im možemo pomoći u njihovoj profesionalizaciji i razvoju. Projektom ujedno osvješćujemo poslovnu zajednicu o velikom potencijalu kreativne saradnje i dvosmjerne komunikacije s blogerima na brojnim područjima“, istakla je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću The Coca-Cola Company za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Bugarsku.

Imena 9 pobjednika ovogodišnjeg takmičenja biće poznata krajem marta, a ovogodišnje izdanje projekta okupiće isključivo učesnike čiji blogovi obrađuju teme aktivnog života, programa podrške mladima, zaštite životne sredine i prenošenja poruke o određenoj robnoj marki potrošačima. Usto, za razliku od prethodnih godina, Coca-Colin sistem ove godine želi istaći i važnost stvaranja videosadržaja i podstaći blogere koji uz blog imaju aktivan i videokanal na YouTubeu da se prijave na takmičenje.

Kriterijumi odabira su kvaliteta sadržaja, koju će ocjenjivati komisija sastavljena od dosadašnjih učesnika i predstavnika Coca-Colina sistema te osobine blogera, koje se ocjenjuju u odnosu na njihov dosadašnji angažman na blogu i društvenim mrežama. Odabrani blogeri u sklopu svoga angažmana će jednom mjesečno u svojim tekstovima popratiti prethodno dogovorenu temu, uspostaviti kvalitetnu saradnju s ostalim učesnicima projekta, odazvati se na različita događanja u organizaciji Coca-Cole te na svojim blogovima jasno navesti da učestvuju u projektu postavljanjem posebnog bannera i dodatne rečenice na kraju svakoga sponzoriranog teksta.

Učešće u projektu donijeće im višestruke koristi – veću vidljivost blogova putem Coca-Coline promocije njihovih tekstova, poboljšanje kvaliteta sadržaja zahvaljujući saradnji s drugim blogerima u projektu i praćenju učinaka pojedinih tekstova na sveukupnu vidljivost, sticanje iskustva za moguću saradnju s drugim kompanijama te mjesečnu novčanu naknadu u skladu sa prosječnom platom države iz koje bloger dolazi.

Takmičenje traje do 15. marta 2016. godine, a zainteresovani blogeri mogu se prijaviti putem obrasca za prijavu koji se može ispuniti na internet stranici www.bloggersnetwork.org ili objavom linka na tekst objavljen na blogu na svojim profilima na Twitteru ili Facebooku uz hashtag #CCBNA.

Rezultati prethodnih dviju godina projekta jasno pokazuju da je vidljivost, relevantnost i čitanost blogova učesnika znatno porasla.

Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *