Dojče Telekom predstavio 5G mrežu

Dodajte komentar

Deutsche Telekom predstavio je danas na Svjetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni prvu 5G mrežu, a kongresu su prisustvovali i predstavnici Crnogorskog telekoma.

Zvaničnom otvaranju Svjetskog kongresa prethodilo je premijerno predstavljanje novih Samsung Galaxy S7 i S7 Edge telefona, koji su od sjutra dostupni i u WebShop-u Telekoma u našoj zemlji, a kongres će trajati do 25. februara.

Pridruži se vodećoj mreži u Evropi” moto je Deutsche Telekoma na ovogodišnjem kongresu, čije će predstvaljanje biti usmjereno na dalje mogućnosti koje mreža nudi, uključujući posljednji standard u komunikacijama – 5G.

Digitalizacija zahtijeva infrastrukturu visokih performansi, odnosno mrežu budućnosti, pa je Deutsche Telekom još prošle godine investirao 12 milijardi eura na proširenje svoje mreže.

Investicije koje će se izražavati u milijardama takođe su planirane i za 2016. godinu, a kako objašnjava Klaudija Nemat Članica Upravnog odbora Deutsche Telekoma, razvoj 5G mreže se obavlja planiranom dinamikom i nastaviće se aktivnosti na standardizaciji i razvoju kako bi mogli da počnu sa njom 2020. godine, a možda i raniije.

Naš cilj sa 5G mrežom nije jednostavno da ponudimo više usluga. Nova tehnologija u mobilnoj telefoniji će odgovarati na sve individualne zahtjeve korisnika. Deutsche Telekom mreža je već spremna danas za opcije koje uključuju prenos podataka putem senzora uz minimalan utrošak energije. 5G će biti osnova za umreženi svijet u realnom“, zaključuje Nemat.

Pored aktuelnosti o 5G sistemu, predstavljene su i druge mogućnosti koje mreža budućnosti nudi, između ostalog i Internet sa visokim brzinama prenosa podataka u avionima.

30. Svjetski kongres mobilne tehnologije okuplja preko 2.200 izlagača iz svijeta mobilne industrije iz više od 200 zemalja. O značaju mobilne industrije u svjetskoj ekonomiji dovoljno je ukazati na sam broj korisnika mobilne telefonije kojih je danas 3,8 milijardi ili 5,3 odsto više nego prošle godine, sa preko 13 miliona zaposlenih.

Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *