Zetagradnja tuži Glavni grad i Agenciju za izgradnju i razvoj

Dodajte komentar

Opština je kriva što je Zetagradnja kasnila dvije godine sa izgradnjom stambeno-poslovne zgrade pored gradskog stadiona u Podgorici tvrde iz Advokatske kancelarije „Velimirović & partneri”, zastupnika ove građevinske kompanije.U tužbi protiv opštine i Agencije za izgradnju i razvoj navodi se da je Zetagradnja investiciju vrijednu 12 miliona, umjesto u februaru 2011. godine, realizovala tek u martu 2013. jer tuženi nijesu ispunili svoje zakonske obaveze. Zetagradnja zahtijeva nadoknadu štete zbog kašnjenja sa uknjižbom na zemljištu za koje su opštini platili dva miliona, sa rješavanjem imovinskopravnih odnosa, kao i sa komunalnim opremanjem građevinskog zemljišta.

Šteta koja je učinjena Zetagradnji je kompleksna i komplikovana – kaže njihova advokatica Biljana Vuksanović i dodaje da je zatraženo finansijsko vještačenje kako bi se utvrdio iznos direktne materijalne štete i izgubljene dobiti.

Ona kaže da je vještak građevinske struke Ratko Popović sačinio nalaz i mišljenje kako bi se utvrdilo koliko se kasnilo sa izmještanjem kanalizacije, koja je morala biti uklonjena da bi se započelo sa izgradnjom objekta. Predložili su i poljoprivredno vještačenje da bi se utvrdilo kada je opština riješila imovinska pitanja sa bivšim vlasnicima okolnih objekata. Ročište zakazano za juče nije održano, već je zakazano za kraj marta.

Pobjeda

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *