NLB OK kredit za odlazak studenata u SAD

Dodajte komentar

NLB Banka je kreirala poseban kredit namijenjen studentima (NLB OK Kredit), koji žele da se uključe u program Work and Travel za odlazak u Sjedinjene Američke Države tokom ljetnje pause, saopšteno je iz NLB banke.Vjerujući da postoji značajan broj studenata, koji bi bili zainteresovani da učestvuju u ovom programu, a koji nisu finansijski u prilici da organizuju cijeli aranžman putovanja, kredit će studentima omogućiti da se prijave i provedu ljeto u SAD, a uzeti kredit da otplate po povratku sa putovanja. Obezbjeđivanjem kreditne ponude NLB Banka nastoji da omogući studentima da pokriju sve troškove licenciranih agencija (Kouzon, WAT Montenegro itd.) koje organizuju putovanja i pružaju podršku za obezbjeđivanje smještaja i zaposlenja u SAD, troškova američke vize, avionske karte i sl – stoji u saopštenju.

Work and Travel je program kulturne razmjene koju je US State Department pokrenuo 1960. godine.

U ovom programu u prosjeku godišnje učestvuje oko 100 000 studenata iz cijelog svijeta. Pravo ušešća u programu imaju svi studenti koji žele da borave i rade u SAD u toku ljetnje pauze. Cilj programa je sticanje bogatog iskustva, usavršavanje engleskog jezika, upoznavanje kulture, običaja i načina života, kao i sticanje novih prijateljstava. Student učestvovanjem na Work and Travel programu u SAD stiče pravo privremenog zaposlenog radnika, odnosno ostvaruje ista prava kao i stalno zaposleni u SAD, što stvara mogućnost za rad i zaradu – navodi se u saopštenju.

Kredit se može obezbijediti u maksimalnom iznosu od 2500 eura, a period otplate kredita je 24 mjeseca. Posebna povoljnost kredita je grejs period na period od 7 mjeseci, što će studentima omogućiti da sa otplatom kredita otpočnu po povratku iz SAD, od zarađenih sredstava, što će umanjiti opterećenje roditeljskog budžeta. Kredit će se odobravati po nominalnoj kamatnoj stopi od 8,99%.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *