6 oblasti da započnete biznis

Dodajte komentar

Sajt Inc.com napravio je dopunjenu listu najperspektivnijih oblasti, gdje je najbolje ulagati, započeti biznis ili jednostavno zaposliti se.Servisi za zdravlje na daljinu – Telemedicina
Istraživači očekuju da će ova industrija porasti za oko 39% od sada do 2020. godine. U međuvremenu raste tražište elektronskih uređaja, kombinovano sa željom da se smanje medicinski troškovi i sve veći broj starije populacije (u svim dijelovima svijeta). Ljekari budućnosti će morati da postanu tumači podataka, uz pomoć tehničkih pomagala, i da daju dijagnozu stanja kao i odgovarajuću terapiju.

Softver za snimanje filma
Potreba za ovakvim softverom ne dolazi samo iz Holivuda već i od onih koji razvijaju video-igrice i u oblastima medicine i nauke. Vjeruje se da će do 2019. godine ova industrija porasti za 43 procenata.

Programi društvenih igara
Sjećate se društvene „zaraze“ Farmville? Istraživačka kompanije IBIS World misli da društvene igre kao što je upravo Farmville će tek doživjeti bum između 2016. i 2019. godine i da će rasti za 12% svake godine. Rast je podstaknut sve većim brojem konekcija širom svijeta i pametnih telefona.

Produkti za njegu kože – podmlađivanje
Nije u pitanju samo kozmetika već i razni drugi produkti koji podmlađuju i uljepšavaju. Podstaknuti su sve većom opsjednutošću mladošću. Budućnost koja se prognozira za ovakve proizvode jeste rast od 6% godišnje do 2020. godine.

Peer-to-peer dijeljenje materijala
Ili kako bismo mi slobodno preveli – od prijatelja do prijatelja, ovakvi servisi za dijeljenje porasli su u proteklih 5 godina, ali ova oblast ima još dosta prostora za proširenje. IBIS World predviđa da će idnustrija rasti oko 39% godišnje do 2020. godine.

Personalizovana medicina
Od medicine se u budućnosti dosta očekuje. Postoji potreba za boljim sredstvima za dijagnostifikovanje bolesti. Da ne pominjemo sve veću raspostranjenost raka. Istraživači očekuju da će ova oblast do 2022. godine rasti 11.8% godišnje. Jedan od mnogobrojnih startupova koji se bave ovom temom jeste THERANOS.

Izvor: Bizlife

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *