Promjene na Bijeloj listi poreskih obveznika – januar 2016. godine

1 komentar

Poreska uprava CG objavila je novi spisakpravnih lica – Bijelu listu urednih poreskih obveznika.

U saradnji sa BI Consulting Montenegro i portalom poslovnih informacija BInfo.me, objavljujemo nekoliko zanimljivih novosti sa novobjavljene liste.

  • 200 urednih poreskih obveznika je na listi urednih poreskih obveznika, 33 više nego na prethodnoj
  • 57 je broj novih kompanija na Bijeloj listi.
  • 24 je broj preduzeća koja više nijesu na Bijeloj listi, ali to ne znači da više nijesu uredni obveznici, već se, prema objašnjenju na sajtu Poreske uprave CG “zbog ograničenog prostora” nijesu našli na ovoj Bijeloj listi.

Kriterijumi kojima je izvršena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmiravanja poreskih obaveza, kao i da u postupcima inspekcijskog nadzora nijesu utvrđivane značajnije nepravilnosti, koje bi ukazivalenabilokakav vid neregularnogposlovanja.

Spisak najurednijih poreskih obveznika možete pogledati i preuzeti ovdje

BIJELA LISTA JANUAR 2016

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Vise je nego ocigledno da ova marketinska akcija bivseg direktora Poreske uprave nema kvalitet za poslovno okruzenje. Prvo, poreskih urednih platisa je mnogo hiljada vise, ovo su svega sacica koja nije niti kompletna lista niti obuhvata malu i srednju privredu Crne Gore. A drugo, vise postaje umarajuce kako se svaki mjesec pravi senzacija od necega sto je nepotpuna javna informacija a sto bi trealo da bude minimalni obicni poreski podatak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *