Bankarski konzorcijum uspješno testirao bitcoin u tradicionalnim transakcijama

Dodajte komentar

R3CEV, konzorcijum koji za cilj ima da blockchain (bitcoin) tehnologiju uvede u tradicionalne finansijske institucije, objavio je da je uspješno uspio da testira transakcije među 11 najvećih finansijskih institucija. Ovo čini jako važan korak u uvođenju BitCoina kao platežnog sredstva među tradicionalne banke.

Test, koji je povezao banke putem Azure Microsoft servisa, omogućio je brzo, globalno i prenošenje novca bez centralizovane third-party kuće. R3CEV raste po pitanju popularnosti i već posjeduje 42 člana u konzorcijumu, među kojima su i poznate banke poput Barclays, BMO Financial, Credit Suisse, HSBC, UniCredit, UBS i druge.

Tim Swanson, direktor istraživanja u R3CEV, izjavio je da R3 nije Bitcoin niti cryptocurrency kompanija i da oni ne žele da postavljaju novu virtualnu monetu već da samo istražuju načine kako da riješe probleme određene niche grupe individualaca koji imaju određena bezbjednosna pitanja i ne žele da imaju bilo kakvu konekciju sa vladom ili bankama. R3CEV želi da zapravo ispita mogućnosti blockchain transfera kako bi iznova definisali strukturu standardnih transakcija.

Blockchain omogućuje transfere za 15 sekundi u odnosu na tradicionalna 4 dana, jako su brzi, eliminišu potrebu za dodatnom radnom snagom i globalno gledano mogu da dovedu do ušteda od čak 20 milijardi dolara godišnje. Naravno, aktivnije korišćenje blockchain zahtijeva veliki broj promjena u inače sporim industrijskim segmentima, baš kao i što i samovozeća kola na primjer imaju veliki broj regulatornih problema koje spori sistemi ne mogu da efikasno riješe.

GdeInvestirati

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *