Slušajte KAKO vam govore: 6 fraza koje nagovještavaju neispunjenje obećanja

1 komentar

Uvijek slušajte KAKO neko nešto kaže, naravno, jer mnogo toga možete čuti u nečijem glasu. Ali, ove fraze otkrivaju sve što treba da znate o nekome ko planira (svjesno ili nesjvesno) da vas iznevjeri.

Kada zaposleni, poslovni partner, izvođač radova, ili kupac ne planira da uradi ono što je obećao/la, to možete da prepoznate. Slušajte tačno šta vam kažu, način na koji vam to kažu, ali kada naiđu ove fraze onda se pali crvena lampica. Kako piše sajt Inc.com, ove fraze otkrivaju nečije namjere da ne ispuni obećanje.

1. „Daću sve od sebe…“
Ako čujete ovo, napravite rezervni plan. Osoba jednostavno neće dati sve od sebe. U stvari, to je znak upozorenja da osoba već zna da neće završiti zadatak. Šta god da se desi, postoji 99% šansi da će se završiti neuspjehom.

2. „Vratiću se na to čim…“
Kako piše autor sajta Inc.com, mnogo puta je čuo tu frazu. „Znači upravo suprotno. Osoba izgovara ovu frazu neće se vratiti na taj zadatak… ikad.“

3. „Imam neke ideje…“
Opet upozorenje kada vam neko govori o ideji. Tu je zamka. Da je ideja dobra, osoba bi jednostavno uradila to i problem bi bio riješen.

4. „Pokušaću…“
Nisu svi odgledali filmove „Star Wars“ serijala. Da jesu znali bi da kako kaže Yoda „Ne postoji pokušaj“. Kada neko upotrebi riječ „Pokušaću/Pokušavam“, to znači: „Znam da neću uspjeti…“

5. „Zapravo…“ i/ili „Da, ali…“
Ovo je bezazlena riječ, zar ne? Ali, kako piše Inc.com, to znači nevolju. Posle toga dolazi neka vrsta „pobijanja“ onoga što je predloženo ili rečeno.

6. „Imaš moju riječ“
Samouvjereni ljudi ne koriste fraze. Osoba koja vam vjeruje ili će uraditi nešto ili neće, uprkos tome da li izgovarate određene fraze ili ne.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • hahahaha Ovo je kodeks CG radne sredine, posebno po bankama i velikim kompanijama sa internacionalnoim vlasnicima i menadzerima, ejr se samo ovakvo ponasanje i stavovi cijene i nagradjuju….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *